Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Eduskunnan loppukiri alkaa

Eduskunnassa on menossa vuoden kiireisin aika. Syysistuntokauden päätyö, valtion ensi vuoden budjetti on edennyt loppusuoralle.

 

Tiistaina viimeisetkin hallituksen esittämät budjettilait pääsivät ensimmäiseen käsittelyyn ja keskiviikkona valtiovarainvaliokunnasta valmistui mietintö hallituksen budjettiesityksestä.

Toisessa käsittelyssä äänestettiin tiistaina läpi mm. hallituksen esitys, joka laajentaa yksityisen eläkevakuutuksen nauttimat veroedut myös muihin rahalaitosten kanssa tehtyihin pitkäaikaisiin säästösopimuksiin.

Hallituksen esitystä vastustivat sosialidemokraatit ja vasemmistoliitto, jotka jättivät asiaan vastalauseensa jo valiokuntavaiheessa. Niiden mielestä veroedun laajentaminen suosii varakkaita ja jatkaa hallituksen veropohjan heikentämisen linjaa hyvätuloisten eduksi.

Hallituksen noin puolensadan budjettilakiesityksen lisäksi myös yksittäiset kansanedustajat ja oppositioryhmät ovat tehneet budjettiin liittyviä lakiesityksiä.

Kaikkiaan budjettilakialoitteita on tehty 1!p110. Noin neljännes esityksistä tulee hallituspuolueiden kansanedustajilta. Niiden läpimenoennuste on yhtä huono kuin oppositionkin.

Budjetin loppusumma nousee runsaaseen 50 miljardiin euroon. Eduskunta tekee hallituksen esitykseen menolisäyksiä 41 miljoonan euron edestä eli vajaan promillen budjetin kokonaissummasta.

Asiasta ovat sopineet hallituspuolueiden eduskuntaryhmät hallituksen suostumuksella. Lisäykset sisältyvät keskiviikkona julkistettavaan valtiovarainvaliokunnan budjettimietintöön.

Yksittäiset menolisäykset vaihtelevat muutamasta kymmenestä tuhannesta miljooniin euroihin.

Budjettimietintö esitellään eduskunnan täysistunnossa ensi maanantaina, jolloin käydään yleiskeskustelu. Pääluokkien käsittely ja äänestykset alkavat tiistaina ja jatkuvat koko viikon perjantaihin 18. joulukuuta, joka suunniteltu vuoden viimeiseksi istuntopäiväksi.

Eduskunnan joulutauko kestää 2. helmikuuta asti, jolloin valitaan puhemiehet vuoden 2010 valtiopäiville.

UP/Kari Leppänen

10.12.2009 08:37

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva