Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Nahan parkitseminen on taitolaji

Kuva: Nahan parkitseminen on taitolaji

Nahan parkitsemisen on Suomessa ollut katoavaa osaamista. Suomi-soffien ja laiskalinnojen nahat taitavat tätä nykyä tulla enimmäkseen Etelä-Euroopan maista.

Mutta parkitsemisen taitoa yritetään sentään edelleen uutterasti ylläpitää politiikan jalolla saralla.
Työskentelymenetelmät ja otteet kuitenkin ovat joskus vähemmän hiotut ja sujuvat. Niinpä siinä hosuessa tahtoo yhden jos toisenkin poliitikon nahkaan tulla ylimääräisiä puukonreikiä ja nolosti vielä selkäpuolelle.

Tämän sortin osaamiseen olen itsekin lähipäivinä päässyt tutustumaan.

Onneksi kaikki ilma ei kuitenkaan ole vielä pihalla.

Viimeisin kokemukseni on luottamuksellisesta kolmen sosialidemokraatiksi todetun henkilön keskustelusta. Kun yksi keskustelupiirin jäsen unohtaa luottamuksen merkityksen jo asioitten valmisteluvaiheessa on poliittinen toiminta ja toimintojen suunnittelu vaikeaa ja raskasta. Ja kun samalla tiedetään, että naapureista löytyy yllin kyllin muitakin innokkaita puukonheiluttajia ovat poliittisen ryhmän toiminta ja eheys joskus kovallakin koetuksella.

Onneksi sosialidemokraattisessa liikkeessä yleisesti ottaen tunnetaan hyvin aatteen ydin ja luottamuksen merkitys. Niinpä voinen rauhallisin mielin odotella ylimääräisten haavojen umpeutumista ja arpeutumista.

Ja toisaalta arpinen ja parkkiintunut nahka suojaa jatkossa aina entistä paremmin. Samalla sitä oppii olemaan kääntämättä selkäänsä missään tilanteessa.

Poliittisen toiminnan ydintä ovat vallitsevien epäkohtien poistaminen, uusien oikeudenmukaisempien olosuhteitten rakentaminen sekä kehitys kohti parempaa yhteiskuntaa.

Tätä tehtävää varten sosialidemokraattien liikekin on aikanaan perustettu, ja paljon ovatkin saaneet aikaan runsaan vuosisadan uurtamisen jälkeen. Tänään näiden aikaan saannosten säilyttäminen on meidän suuri tehtävämme, sillä yhteiskunnan eriarvoistumiskehityksellekin löytyy aina omat kannattajansa poliittisessa kentässä. Sosialidemokraatit eivät tähän epämääräiseen joukkoon kuulu. Omien tavoitteiden vastaiseen toimintaan tai voiman hajottamiseen meillä kenelläkään ei pitäisi olla mitään syytä, eikä oikeutusta.

Porin budjettia on viime viikot rakennettu hyvässä rakentavassa hengessä. Tuloksena on kohtuullinen ja hyväksyttävissä oleva kokonaispaketti, jossa meille sosialidemokraateille keskeisten hallinnonalojen perusturvan ja koulutuksen toimintaedellytykset pystytään turvaamaan. Kun muittenkin hallinnonalojen resurssit ollaan saamassa kohtuulliselle tasolle voidaan tulevaan vuoteen valmistautua luottavaisin mielin.

Uusi vuosi tulee kuitenkin laman edelleen jatkuessa ja työttömyyden lisääntyessä olemaan kuitenkin tarkan taloudenpidon aikaa. Järkevällä ja tarkalla talouden pidolla luomme pohjaa tulevien vuosien kestävälle kehitykselle, johon olennaisena osana kuuluu elinkeinotoiminnan edellytysten turvaaminen ja myös ympäröivän maakunnan kilpailukyvyn säilyttäminen sekä työllisyyden turvaaminen. Tässäkin työssä kestävä selkänahka on vallan oiva varustus.

Esa J. Anttila

8.12.2009 08:36

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva