Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pori ja Noormarkku hitsataan yhteen kaavoituksella

Vuodenvaihteessa toteutuva Porin ja Noormarkun kuntaliitos hitsataan lopullisesti yhteen kaavoituksella. Porin kaupunkisuunnittelu aloittaa heti ensi vuoden alussa yleiskaavatyön, jolla Noormarkun keskustaajaman ja siihen liittyvän Toukarin alueen yleiskaavoitus uudistetaan. Tämä yleiskaava liittyy Porin kantakaupungin yleiskaavaan.

 

Porin ja Noormarkun yhteishallituksen käsittelyssä maanantaina olleessa kaavoituskatsauksessa todetaan, että tämä yleiskaavan päivittäminen helpottaa suur-Porin rakenteiden yhteensovittamista ja hyödyntämistä.
Asemakaavoituksessa edessä on mm. Promenadi-Porin suunnitelman päivittäminen vuoden 2015 tarpeita ajatellen. Nykyinen suunnitelma on 15 vuotta vanha, ja uudistuksen yhteydessä on tarkoitus yhdistää kansallinen kaupunkipuisto ja promenadikeskusta.

Itä-Porin kaavoituksessa tullaan huomioimaan alueen kasvava merkitys yritysalueena. Kaupunkisuunnittelussa nähdään uusia mahdollisuuksia Mikkolan ympärillä Metallinkylässä, Sampolassa, Impolassa ja ratapihan ympäristössä.

Pohjoisessa kantakaupungissa kaupunkisuunnittelu painottuu tulvariskien hallintaan, jota tosin hidastaa Murtosenmutkan asemakaavan juuttuminen korkeimpaan hallinto-oikeuteen Lounais-Suomen ympäristökeskuksen valitettua kaavasta sen mielestä liian heikon tulvansuojelun takia.

Kesken on myös Pohjois-Poria kiertävän tulvauoman suunnittelu. Tulvauoman yhteyteen kaavaillaan koko pohjoisen kantakaupungin halkaisevaa virkistysaluetta.

Myös pohjoisen kehätien suunnittelu saanee lähivuosina uutta vauhtia ja sen myötä asutuksen laajeneminen.
Läntisen kantakaupungin kaavoituksessa keskitytään jatkossa lähinnä liikenneväylien suunnitteluun. Tärkein hanke on läntisen kehätien toteuttaminen sekä asutuksen ja muun maankäytön sovittaminen sen varteen. Pienin askelin etenee myös Käppärän ja Musan välissä valtateiden 2 ja 8 rinnakkaiskadun ja valtatieliittymän suunnittelu.

Meri-Porissa painopisteet ovat Mäntyluodon ja Tahkoluodon satamien tarpeissa sekä Yyterinniemen asutus Paarnoorissa, Kyläsaaressa ja Rieskalassa.

Jukka Vilponiemi

8.12.2009 08:55

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva