Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP:n työllisyystempaus veti voimalaitoksen verran väkeä

Kuva: SDP:n työllisyystempaus veti voimalaitoksen verran väkeä

SDP:n ja kolmen palkansaajakeskusjärjestön järjestämä Työllisyysvoimala –tapahtuma veti Helsingin vanhan Suvilahden turbiinihallin täyteen väkeä pohtimaan, mikä Suomen työllisyyspolitiikassa on vialla.

Kuva: SDP:n ja kolmen palkansaajakeskusjärjestön järjestämä Työllisyysvoimala –tapahtuma veti Helsingin vanhan Suvilahden turbiinihallin täyteen väkeä pohtimaan, mikä Suomen työllisyyspolitiikassa on vialla.

Yleisö oli istutettu voimalahalliin pieniin keskusteluryhmiin. Kuivaksi aiheeksi mielletty työllisyyspolitiikka kirvoitti innostunutta väittelyä ja pohdintaa pöytäkunnissa.
Tilaisuuden avajaispuheessa SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaati, että hallituksen olisi asetettava mahdollisimman kova tavoite työllisyysasteen nostamisessa.
– Vanhasen hallitukselta puuttuu kunnianhimo työllisyyspolitiikassa ja sen mukana tarvittavat toimenpiteet. Ilman työntekoa ei ole hyvinvointia. Tavoitteeksi pitäisi asettaa 75 prosentin työllisyysasteen saavuttaminen seuraavien kahden hallituskauden aikana, Urpilainen sanoi.
Hän muistutti, että kuluvan hallituskauden aikana työllisyysaste on pudonnut lähes 65 prosenttiin.
Puheessaan Urpilainen peräänkuulutti päätöksentekijöiltä lujempaa johtajuutta työttömyyden selättämisessä.
Ensimmäiset askeleet työllisyystavoitteen saavuttamiseksi Urpilainen toteuttaisi ”kansallisella työllisyyssopimuksella”. Hän haluaisi poliittisten puolueiden ja työmarkkinajärjestöjen sitoutuvan siinä nykyisiä palkka- ja veroratkaisuja laajempaan sopimukseen.
– Suomessa pitäisi solmia mahdollisimman pian kansallinen työllisyyssopimus. Yhdessä laadittavan sopimuksen tulisi sisältää sekä periaatteet että toimenpiteet seuraavien vuosien ajaksi, jotta työttömyyttä voidaan vähentää ja työllisyysastetta nostaa.
Avauspuheenvuorossaan Urpilainen kiinnitti huomiota myös kasvavaan nuorisotyöttömyyteen. Sitä tulisi kitkeä etenkin koulutusmahdollisuuksia ja –järjestelmiä kohentamalla.

Aleksi Vienonen/UP-uutispalvelu

4.12.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva