Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauman edunvalvonta siirtyi valtion tiloihin

Yleisen edunvalvonnan siirryttyä vuoden alusta valtionhallintoon, oikeusaputoimistojen tehtäväksi, siirtyi Rauman edunvalvontakin kaupungintalon tiloista valtion tiloihin, verotoimistorakennukseen.

 

Toimistossa ollaan siinä mielessä tyytyväisiä, että turvallisuus parani, koska tiloihin ei voi marssia luvatta sisään. Myös siitä ollaan tyytyväisiä, että muutto osui oikeaan aikaan, kun kaupungintalon tilat kävivät kuntaliitoksen myötä ahtaiksi.
Rauman oikeusaputoimiston edunvalvonta-alueeseen kuuluu 11 kuntaa ja edunvalvontaa hoitaa yhtä monta ihmistä. Kaikkien työpiste ei kuitenkaan sijaitse Raumalla. Rauman edunvalvontayksikköön kuuluu myös Laitilan ja Uudenkaupungin toimipisteet.
Johtava yleinen edunvalvoja Sinikka Siilos kertoo asiakasmäärän kasvaneen koko ajan. Viimeisen kuuden vuoden aikana asiakasmäärä on kaksinkertaistunut.
- Väestö ikääntyy ja tulee kykenemättömäksi hoitamaan omia asioita, ehkä heille on kertynyt myös varallisuutta ja sukulaiset asuvat kaukana, jolloin he tulevat yleisen edunvalvonnan asiakkaiksi, kertoo Siilos.
Hän kuitenkin huomauttaa asiakkaina olevan myös lapsia ja muita nuoria, jotka eivät pysty itse hallitsemaan asioidensa hoitamista.
Edunvalvonnan voi hoitaa myös yksityishenkilö edunvalvontavaltuutuksella, joka täytyy tehdä testamentin tapaan, jo silloin kun valvottava pystyy itse päättämään asioistaan, mutta tämän Siilos kertoo olevan ainakin vielä vähäisessä käytössä.
Yleinen edunvalvonta laskuttaa työstään oikeusministeriön ohjeiden mukaan, minimissään 230 euroa vuodessa. Myös yksityishenkilö voi ottaa edunvalvojana toimiessaan palkkion.
Käytännössä edunvalvojan tehtäviin kuulu asiakkaiden rahaliikenteen hoitaminen ja mahdollisten etuuksien hankkiminen ja valvominen.
- Varattomuus on monta kertaa varallisuutta suurempi ongelma. Silloin työhön kuuluu myös mahdollisten velkojen hoitaminen ja toimeentulon turvaaminen yhdessä sosiaalitoimen kanssa, kertoo Siilos.
Jouko Veijonaho

4.12.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva