Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

FC PoPa hakee nousua Veikkausliigaan

Jalkapallon miesten Ykkösessä ensi kaudella pelaava FC PoPa lähtee ensi kauteen selkeänä tavoitteena nousu Veikkausliigaan. Seuran tavoite on, että jokaiselle pelipaikalle tulee kilpailutilanne. Tässä tapauksessa ensimmäinen sopimuksen tehnyt uusi pelaaja on puolalainen Michal Slawuta, 32.

 

FC PoPan omistaja Antti Sumiala toteaa, että Slawutan meriittilista on vakuuttava ja pelaajalla oli muitakin ottajia. Muun muassa kaksi Veikkausliigan seuraa oli kiinnostuneita ja myös ulkomaan sopimus oli tarjolla.
- Oli todella hienoa, että Slawuta valitsi juuri FC PoPan, sillä saamme hänestä peliä ohjaavan maalivahdin sekä myös johtohahmon alakertaan. Emme halua kokea enää vastaavaa tilannetta, jolloin myös seurassa ensi kaudella jatkava Lauri Pirhonen oli pelikiellossa, ja tuolloin korvaavan pelaajan hankinta oli hankalan työn takana, painottaa Sumiala.
- Päävalmentaja Pertti Lundell esitteli asian niin tyylikkäästi, että minulla oli lopulta helppo valita Pori, sillä joukkueen tavoitteena on selkeä nousu liigaan ensi kaudella. Minulla oli tieto myös siitä, että Sumiala on kokeneena jalkapallomiehenä joukkueen rakentamisessa mukana ja tiedän kovia pelimiehiä olevan vielä seuraan tulossa. Loppujen lopuksi päätös oli nopeasti tehty, kertoi tällä hetkellä Valkeakoskella asuva, kahden poikalapsen isä, Slawuta oman päätöksensä taustoja.
Slawutan vaimo on suomalainen ja Michal puhuu suomea erittäin hyvin, joten tässäkään ei ongelmia tule.
Sumiala on joulukuun lopussa lähdössä Brasiliaan kolmeksi viikoksi katsastamaan yhdessä Rodrigon kanssa uusia pelaajia. Vielä ennen Antin matkaan lähtöä pitäisi puolustusosastolle varmistua parikin kovan tason vahvistusta.
William de Mattia kiinnostaa ulkomaisia seuroja ja myös hän on saanut jo muutaman tarjouksen Veikkausliigaseuroilta. Paulao saattaa palata Ruotsista takaisin FC PoPan riveihin toppariksi Juha Luoman aisapariksi. Tällä hetkellä mahdollisuus siitä, että Michael Akuffu jatkaa Porissa ovat niin sanotusti fifty-fifty.
Jarmo Liuhala

3.12.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva