Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Eurajoki investoi ensi vuonna 1200 euroa asukasta kohti

Eurajoen kunta voi edelleenkin katsoa suhdanteiden yli ja laatia suhdanteita tasaavan talousarvion kunnan taloutta vaarantamatta. Tämän mahdollistaa Olkiluodon kiinteistöverot ja rakentajilta tulevat kunnallisverot.

 


Tämä mahdollistaa myös 1 200 euroon asukasta kohti nousevat, 6,2 miljoonan euron nettoinvestoinnit, jotka voidaan rahoittaa tulorahoituksella. Tämänkin jälkeen ennakoidaan jäävän viimeisen viivan alle tuloksena 5,6 miljoonaa euroa.
- Haluamme pitää talouden sellaisessa asennossa, että käytämme palveluihin vai omaa rahaa, viitoittaa kunnanjohtaja Harri Hiitiö tavoitteita.
Investoinneissa painopiste on lähiverkoston turvaamisessa ja panostukset kohdistuvat yhteiskoulun peruskorjaukseen ja laajennukseen, palvelukeskus Jokisimpukan laajennuksen suunnitteluun, kehitysvammaisten toimintakeskuksen laajentamiseen, tonttitarjonnan turvaamiseen sekä Lavilanmetsän että Lapijoen alueilla.
- Osallistumme näin osaltamme lamatalkoisiin auttamalla alueen työllisyyttä. Tätä voi kutsua koululaisten ja ikäihmisten budjetiksi, mutta se on myös työllisyysbudjetti, luonnehtii kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Palonen.
Hyvistä talousnäkymistä huolimatta lama puraisee myös Eurajoen verotuloja. Ensi vuodelle ennakoidaan neljän miljoonan euron laskua kuluvaan vuoteen verrattuna ja jatkossa tulot vähenevät ydinvoimalatyömaan hiljennyttyä ja valtionosuuksien hiipuessa nollaan.
Tämän takia talousarvioesityksessä on jätetty käyttökustannuksia kasvattavat menonlisäykset minimiin. Käyttömenojen kasvuksi ennakoidaan esityksessä neljä prosenttia.
- Tilikauden tulos on selkeästi budjetoituja menoja suurempi, mutta pitää muistaa, että tilapäisten tulojen varaan ei menopuolta voi rakentaa, tiivisti Hiitiö.
Kunnanjohtaja painottaa nyt kasvatettavan puskuria normaaliaikaan palaamista varten, joka tulee eteen, kun ydinvoimalatyömaalta lakkaa tulemasta ulkomaalaisten työntekijöiden verotulot. Jo ensi vuonna tulot pienenevät, kun siirrytään rakennusvaiheesta lyhytkestoisempiin asennustöihin.
Ensi vuoden aikana puskuriin ennakoidaan kertyvän puolen vuoden verotulon verran ja lainamääränkin vähenevän liki miljoonalla eurolla.
Jouko Veijonaho

3.12.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva