Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Eura keskittää perusturvan omaksi toiminnaksi

Euran budjetin rakentamista on varjostanut ennenkin niukkuus ja tiukkuus, mutta kunnanjohtaja Matti Lahtisen mukaan nyt siitä teki entistä haastavamman verotulojen aleneminen ja se, että samalla valmistaudutaan vuoden päästä eteen tulevaan kuntien yhdistymiseen.

 

Talousjohtaja Kari Rupponen nostaa esityksen merkillisyydeksi sen, että sosiaali- ja terveystoimessa ollaan tekemässä suuria ratkaisuja kun palveluja siirretään ostopalveluista kunnan omiksi toiminnoiksi. Perusterveydenhuollon palveluja ostetaan aikaisempaa vähemmän Keski-Satakunnan terveydenhuollon kuntayhtymältä ja hoivapuolella toimintoja siirretään Harjavallan vanhainkodista Kiukaisiin valmistuvaan palvelukoti Rantaniittyyn.
Siirtojen johdosta Eura palkkaa ensi vuonna palvelukotiin 22 uutta käsiparia vanhuksia hoitamaan.
Peruspalvelujen keskittämisellä omaksi toiminnaksi lasketaan satavan säästöjä, mutta niin pitää tullakin, sillä verotulojen ennakoidaan pienenevän ensi vuonna noin kolmella prosentilla.
Tämä ja tuleva kuntaliitos pistävät Euran lyömään jarruja myös investointeihin. Palvelutalo terveyskeskushankkeelle sekä koulukeskuksen perusparannus ja laajennushankkeille annettiin suunnitteluaikaa elokuulle, minkä jälkeen päätetään toteuttamisjärjestys.
Investointiesityksestä kertyy ensi vuodelle 4,1 miljoonan potti. Kunnan omissa investoinneissa painotutaan palvelutalo Kotirinteen laajentamiseen ja vesihuollon parantamiseen. Näiden lisäksi varaudutaan tuleviin tarpeisiin Fankkeen teollisuusalueen uudelleen kaavoittamisella. Asuinrakentamista edistetään Kauttuanmetsän ja Kiperin alueilla.
Kunnan taloutta tasapainotetaan tuloveroprosentin korottamisella ja tonttien sekä kiinteistöjen myynnillä. siitä huolimatta budjettiesitys on 0,4 miljoonaa euroa alijäämäinen.
- Tämä on nykyisen Euran viimeinen budjetti. Se on realistinen ja tulevaisuuteen suuntautuva, jolle kuntaliitossopimus on sanellut pitkälle raamit, tiivisti kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Lehtonen ehdotuksen.
Budjetti pitää sisällään myös määräaikaisen koulukuraattorin palkkaamisen ensi vuodeksi.
Jouko Veijonaho

3.12.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva