Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ulvilan kaupunginhallituksen työskentely on halvaantunutta

Parhaillaan käynnissä oleva ensi vuoden talousarvion käsittely on osoittanut sen, että Ulvilan kaupunginhallituksen työskentely on halvaantunut. Kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan Seppo Virtasen (sd) mukaan hallitus ei kykene päätöksentekoon, koska kevään sote-kiistan aikaiset rintamalinjat ovat edelleen voimassa.

 

Virtanen on ärsyyntynyt tilanteeseen.
- Nauhakaupungin kannattajat eli kokoomus, vasemmistoliitto ja osin keskusta eivät ole antaneet periksi, vaan nämä ryhmät etsivät edelleen epäkohtia Porin seudun perusturvan yhteistoiminta-alueesta. Erityisesti kokoomuksen ja vasemmistoliiton ryhmät pelaavat täysin yhteen, ja niiden edustajat nälvivät jatkuvasti puheenvuoroissaan Poria.
- Pori kusettaa Ulvilaa, on heidän yhteinen sävelensä, Virtanen sanoo.
Nauhakaupungin entisillä kannattajilla on Ulvilan kaupunginhallituksessa enemmistö, eikä tämä enemmistö ole juuri piitannut siitä, millaisia eväitä Porin seudun sote-yhteistyön kannalla enemmistön voimin ollut kaupunginvaltuusto on hallitukselle antanut.
- Vähemmistönä olevat sosialidemokraatit ja vihreät ovat kaupunginhallituksessa täysillä tukemassa Porin seudun yhteisen perusturvan käynnistämistä ensi vuoden alussa, kuten valtuusto on päättänyt, mutta päätösten käytännön toteuttaminen on vaikeaa kh:ssa enemmistön hangoittelun takia.
Ulvilan kaupunginhallituksen nykymenoon kuuluu myös, että johtavien viranhaltijoiden kuten kaupunginjohtaja Arto Saarisen ja talousjohtaja Helena Huhtasen esityksiä väännellään moneen kertaan.
- Kiista Helena Huhtasen virka-asemasta on tilanteen yksi kärjentymä, Virtanen huomauttaa.
Hänen mukaansa budjettikäsittely on edelleen kärjistänyt tilannetta.
- Kun kaupunginhallitus maanantaina aloitti talousarvion käsittelyn, kokous kesti viisi tuntia, eikä käytännössä mitään päätöksiä saatu aikaan, Virtanen tuskailee.
Jukka Vilponiemi

3.12.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva