Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauman nuorten työpajaa tunnetuksi myymälällä

Kuva: Rauman nuorten työpajaa tunnetuksi myymälällä

Raumalla keksittiin perustaa myymälä Nuorten työpajalle. Osaksi myymälän tarkoituksena on tuoda pajan toimintaa esille, mutta sen kautta saadaan myös laajennettua pajan palveluja.

Rauman kaupungin nuorisopäällikkö Anja Hämäläinen kertoo pajan tuotannon markkinoinnin tapahtuneen aiemmin pajojen kautta. Nyt Rauman kolmen pajan, metalli-, puu- ja tekstiilityöpajojen markkinointi tapahtuu yhdestä pisteestä.

Hämäläinen kertoo tytöille olleen tähän asti vähemmän työharjoittelu- tai kokeilupaikkoja olemassa. Nyt myymälän kautta valikoimaa saadaan laajennettua, kun myymälän kautta saadaan harjoittelupaikka myös kaupan alalle.

Nuorten omasta ideasta myymälän nimeksi tuli Käpäläjälk. Ensi viikon maanantaina avattavan myymälän valikoimissa tulee olemaan koko pajatuotanto. Suurimmat työt tulevat esille kuvastona, josta töitä saa tilata.

Yksilövalmentaja Johanna Salo vakuuttaa, että tilaamallakin ehtii saada tuotteita vielä jouluksi, jos pajat eivät pääse ruuhkaantumaan tilauksista.

Pajamyymälän suunnittelu ja toteutus ovat olleet pitkälti Rauman ammattiopiston kaupan ja hallinnon alan asiakaspalvelun ja markkinoinnin kolmannen vuoden opiskelijoiden tekemiä. He ovat myös antaneet pajalaisille ohjeet ja opastuksen kassakoneen käytöstä.

- Kun talossa ei ole näyteikkunaa, teemme jouluisen näyteikkunan kulttuuri- ja vapaa-aikakeskuksen ikkunaan, kertovat merkonomiopiskelijat.

Itse myymälä sijaitsee Kortteen talossa, Aittakarinkatu 8.

Tulevaisuudessa myymälään on tarkoitus ottaa myyntiin muidenkin raumalaisnuorten, kuin pajalaisten töitä.

Nuorten työpaja on toiminut Raumalla vuodesta 1986 alkaen. Sijainti on vuosien varrella vaihtunut useampaan kertaa ja jälleen ollaan etsimässä uusia toimitiloja.

Hämäläinen kertoo haussa olevan työtilat, joissa kaikki pajat voisivat toimia saman katon alla.

Nuorten työpajalle otetaan 15-25 vuotiaita nuoria, jotka tarvitsevat työkokemusta tai harjoittelupaikan. Rauman työpajalla on mahdollisuus saada myös yksilövalmennusta.

- Tarvetta pajan palveluille on olemassa, vakuuttaa Hämäläinen.

Tällä hetkellä pajoissa on 19 nuorta, mitä pidetään maksimimääränä nykyisiin tiloihin. Pajassa tosin käy melkoinen vaihtoruletti, kun nuoret ovat siellä viikosta vuoteen. Toiset työllistyvät normaalisti, toiset saavat varmuuden siitä, mitä haluavat tulevaisuudessa tehdä ja lähtevät opiskelemaan.

Jouko Veijonaho

26.11.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva