Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Voimannostajan motto: Jokainen on jossain asiassa hyvä

Kuva: Voimannostajan motto: Jokainen on jossain asiassa hyvä

Raumalainen Kim Päivöke kiipesi hiljan Yhdysvaltain matkallaan jo viidennen kerran WABDL-liiton MM-kisojen palkintopallille penkkipunnerruksessa. Tällä kertaa tuomisina oli kaksi hopeamitalia.

Nostajaporukka kokoontuu jälleen uhkapelikaupunki Renoon, jossa Päivöke vuonna 2005 valtasi ensimmäistä kertaa liiton maailmanmestaruuden. Sarjanousun ja kipeytyneen käden takia mestaruuden uusiminen ei kuitenkaan onnistunut, mutta tulipa oma ennätys 250 kiloa.

Viimeisimmät mitalit tulivat submatersien ikäryhmässä ja yleisessä sarjassa. Molemmissa aloituspainot riittivät hopeamitaliin.
Vaikka Päivöke nostaa neljän vuoden takaisen maailmanmestaruuden uransa kohokohdaksi, hän kertoo saaneensa voimanoston kautta lähes kaiken.

- Ilman harrastusta voisin olla vähäosaisten kanssa parakeissa, perustelee lastenkodin kautta maailmalle lähtenyt kivimies.

Raudan kimppuun Päivöke kävi ensimmäisen kerran 14-vuotiaana Kourujärven pommisuojassa, missä Hannu Soilukari innosti hänet mukaan kilpailutoimintaan.

Hän muistaa Soilukarin painottaneen jokaisen ihmisen olevan jossain asiassa hyvä ja siihen kannattaa panostaa.

- Se pitää paikkansa. Minä panostin voimanostoon. Kun elämässä tarjotaan mahdollisuus, siihen pitää tarttua. Ei ketään tulla kotisohvalta hakemaan, opastaa Päivöke nyt itse.

Hän painottaa sekä nostamisen, että elämässä muutenkin menestymisen olevan tahdon asia. Esimerkiksi mestaruuden voittaessaan häntä ei edes kiinnostanut, mitä muut nostajat tekevät.

- Päätin vain tehdä oman juttuni, niin hyvin kuin osaan, muistelee Päivöke.

Hän korostaa itseluottamuksen olevan avainasian, silloin saa itsestään irti yllättävän paljon.

Tosissaan hän panostaa myös kunnallispolitiikkaan, vaikka kunnallisvaaleihin mukaan lähteminen sai alkunsa huulenheitosta.

- Menin heittämään työpaikalla sellaista herjaa, että pitäisikö itsekin lähteä ehdokkaaksi, muistelee Päivöke.

Matti Sora vastasi herjaan tuomalla ehdokaskaavakkeen, minkä jälkeen myös Kokoomuksesta ja Vasemmistoliitosta pyydettiin ehdokkaaksi.

Hiukan hän kertoo pistäneen miettimään, miten lähempänä Kokoomusta olevat sponsorit suhtautuvat ehdokkuuteen, mutta päätti lopulta, että jos sponsoriasiat puolueeseen kaatuu, niin saa kaatua ja lähti ehdokkaaksi demarilistalle.

Ensimmäisellä yrittämällä tulikin varaedustajan paikka ja ympäristölautakunnan jäsenyys. Itse hän toivoi kulttuuri- ja vapaa-ajan lautakuntapaikkaa, koska halusi olla vaikuttamassa raumalaiseen urheiluun ja nuorisotoimintaan.

- Minä olen aina ollut pää auki joka paikassa. Nyt kun tietää, miten asioista päätetään, olen joutunut vetämään monta sanaa takaisin, kertoo Päivöke kunnallispoliittisesta oppimisestaan.

Erityisen tyytyväinen Päivöke on siitä, että ensi vuodeksi Raumalle on tulossa lapsiperheille kodinhoitaja. Hän muistelee omalta kohdaltaan heistä olleen hänelle ja sisaruksilleen iso apu lastenkodin jälkeen.

Hän puhuu myös mielellään lastenkotien puolesta pitäen sitä omalta kohdaltaan hyvänä ratkaisuna.

- Se oli turvallinen koti, jossa meillä oli oma hoitaja.

Hän korostaa lapselle paras paikka olevan vanhempien kanssa asumisen, mutta ongelmaperheiden lasten sijoituspaikkana hän näkisi mielellään lastenkodit.

- Perheeseen sijoittaminen ei ole silloin hyvä, jos sijoitusperheet vaihtuvat. Lapsen pitäisi saada olla samassa perheessä täysi-ikäisesti asti, perustelee Päivöke.'

Jouko Veijonaho

20.11.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva