Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP suuntaa vaaleihin puhaltamalla yhteen hiileen

Yhteen hiileen puhaltaminen on puheenjohtaja Jutta Urpilaisen mukaan voima, jolla SDP ponnistaa kohti tulevia eduskuntavaaleja.

 

- Meidän on mietittävä, miten saamme parhaat tehot joukkueestamme irti. Nyt on yhdessä rakennettava perusta, jolla ponnistamme vuoden 2011 vaaleihin, sanoi Urpilainen SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa Seinäjoella viikonloppuna.

Urpilainen määritteli SDP:n suomalaisen työn puolustamisen puolueeksi, joka ottaa politiikassaan tasavertaisesti huomioon ihmisen, ympäristön ja talouden.

Hallitusta Urpilainen patisti edistämään kokoavaa työmarkkinaratkaisua, joka toisi lähivuosiksi vakautta ja ennustettavuutta. Hallituksen asia on Urpilaisen mielestä kutsua työmarkkinoiden toimija yhteisen pöydän ääreen.

Puoluevaltuusto otti Seinäjoella kantaa talouspolitiikkaan ja asuntopolitiikkaan. Talouspoliittisen kannanoton mukaan hallituksen elvytyspolitiikan väärät painopisteet ovat johtaneet työttömyyden turhaan kasvuun.

SDP haastaa hallituksen lisäämään julkisia investointeja, harjoittamaan aktiivista työllisyyspolitiikkaa ja turvaamaan teollisuuden toimintaedellytykset.

Oikeudenmukaista taakanjakoa ja tasaisempaa tulonjakoa SDP tavoittelisi uudistamalla verotusta. Puolueen mielestä työn verotuksesta on siirrettävä painopistettä pääomatulojen, varallisuuden ja ympäristöhaittojen verotukseen. Pääomatulojen verotusta on SDP:n mielestä kiristettävä välittömästi odottamatta hallituksen komiteatyönä valmisteleman kokonaisverouudistuksen valmistumista.

SDP kannustaa hallitusta jatkamaan kunta- ja palvelurakenneuudistusta vahvempien peruskuntien luomiseksi. Valtion tukea kunnille on SDP:n mielestä lisättävä.

Puoluevaltuusto vaatii täyskäännöstä asuntopolitiikkaan, jota on liian pitkään toteutettu yksinomaan markkinoiden ehdoilla. SDP vaatii jokaiselle oikeutta kohtuuhintaiseen asumiseen, joka sopii kunkin elämäntilanteeseen. Asuntopolitiikan on puolueen mielestä oltava ihmis- ja ympäristöystävällistä.

Kodin säilyminen myös laman aikana on SDP:n mielestä turvattava rakentamalla valtiontakausmallilla järjestelmä, jossa omistusasuja saa joustoa velanmaksuunsa ja maksuvaikeuksiin joutunut vuokra-asuja saa takuulainaa.

Ympäristöystävällistä asumispolitiikkaa SDP edistäisi kasvattamalla nollaenergia-asuntojen osuutta uudistuotannossa ja kannustamalla vanhan asuntokannan korjaamiseen energian kulutusta vähentävällä tavalla.

Kari Leppänen
UP-uutispalvelu

17.11.2009 08:14

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva