Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Satakunnan hiihtokeskuksissa odotetaan pakkasia

Satakuntalaiset laskettelukeskukset odottelevat malttamattomina kunnon pakkasia, jotta lumitykit saadaan töihin. Rinteiden ylläpitäjät ovat investoineet uusiin lumetuslaitteisiin ja toivovat, että laskettelemaan ja lautailemaan päästäisiin jo jouluksi.

 

- Säiden haltijoistahan tuo kiinni on, hymähtää Harjavallan Jymyn varapuheenjohtaja Tapani Härkälä.
Jymy ylläpitää Hiittenharjun laskettelukeskusta Harjavallassa. Täksi talveksi Hiittenharjun rinteitä on muokattu aivan uuteen uskoon.
- Olemme saaneet valmiiksi ison projektin. Rinnettä on laajennettu lähes kaksinkertaiseksi ja lumilautailijat ovat saaneet nyt ihan oman laskettelulinjan. On muuten viimeisen päälle snow park, Härkälä lupaa.
Hiittenharjun vanha kapulahissi on vaihdettu uuteen, lumilautailijoille ja aloittelijoille paremmin sopivaan sompahissiin.
- Olemme hankkineet myös yhden uuden ja ison lumitykin. Lunta ryhdytään tekemään heti, kun on riittävästi pakkasia.
- Uusi tykki lyhentää lumetusprosessia, eli kun ennen rinne on ollut laskukunnossa noin viikon kuluttua lumettamisen aloittamisesta, kuluu aikaa nyt kolmesta neljään vuorokautta. Lautailijoiden rinteestä on tarkoitus aloittaa ja se saadaan kuntoon jopa noin vuorokaudessa, Härkälä uskoo.
Hiittenharjun laskettelurinnettäkin on hieman muotoiltu ja saatu aikaan pari uutta töyssyä. Tämän ansiosta pujottelulaskun vaativuus kasvaa. Pienille lapsille tarkoitettu pulkkamäki on sekin uudistettu. Rinteen uudet järjestelyt ja lumilautailijoiden oma laskupaikka parantavat huomattavasti koko alueen turvallisuutta.

Porin Slalomseuran ylläpitämässä Ruosniemen laskettelukeskuksessa on sielläkin uutta lumetuskalustoa.
- Meillä on koekäytössä uusi amerikkalainen tykki. Jos se osoittautuu toimivaksi, hankimme sen omaksemme.
- Rinteellä on tehty talkoilla pieniä parannuksia koko syksyn; esimerkiksi hissejä ja kiinteistöjä on kunnostettu. Toiveenamme on, että jouluksi saisimme mäen auki, rinteiden hoidosta vastaava Juhani Koivisto toteaa.
Koiviston mukaan viime aikojen pikkupakkaset ovat olleet siinä mielessä hyödyksi, että maa kylmenee koko ajan tasaisesti. Kun maa on kunnolla kylmä, ensimmäiset lumitykkilumet eivät lähde heti sulamaan pois.
Nakkilan Salomonkalliolla on myös investoitu uuteen lumitykkiin ja takarinnettä on muotoiltu uuteen uskoon.
Ellivuorella on hankittu kaksi matalapainetykkiä, joten kalusto sisältää nyt peräti 21 lumitykkiä. Tykit lähtevät laulamaan heti, kun lämpötila pysyy päivälläkin riittävästi miinuksella.

Maarit Kautto

13.11.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva