Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP:n Korhonen: Vähemmistön kanta voitti

SDP:n puoluesihteeri Ari Korhonen on pettynyt hallituspuolueiden suunnitelmiin luopua vaalirahoituksen kampanjakatoista. Hallituspuolueiden puheenjohtajat sopivat vaalirahoitusuudistuksesta torstaina.

 

–Tärkein asia eli kampanjakatot on nyt jäämässä laista pois. Kampanjakatoilla olisi ollut oikeasti mahdollisuus vähentää rahan valtaa vaaleissa.
Korhonen arvioi, että muut hallituspuolueet ovat joutuneet kokoomuksen jyräämiksi.
– Eniten ihmettelen vihreitä, jotka ovat jälleen myyneet kaikki periaatteensa. Kuinka kauan vihreiden äänestäjät kestävät tällaista teeskentelyä?
– Hallitus ja erityisesti vihreät ovat pitäneet kovaa meteliä siitä, että vaalirahoituksen uudistamisen periaatteista sovitaan parlamentaarisesti kootussa Tarastin työryhmässä. Nyt näyttää siltä, että parlamentaarisen vähemmistön kanta voittaa, kun kaksi kampanjakattoja vastustanutta puoluetta kokoomus ja RKP ovat saamassa tahtoaan läpi.
Uudistusta valmistelleessa Tarastin työryhmässä muut puolueet kannattivat vaalikampanjoiden kustannuksille asetettavaa ylärajaa.
Puoluerahoituksen uudistamisen myötä siihen sisällytetään myös kunnallinen puoluetuki. Asetettavan työryhmän pitäisi valmistella muutamassa kuukaudessa esitykset siitä, miten 12 prosenttia puoluetuesta pitää käyttää kunnallisjärjestötason toimintaan ja miten sen käyttöä valvotaan. Tämäkin osuus kuten koko puoluetuki määräytyisi eduskuntavaalien tuloksen perusteella.
Työryhmä valmistelee myös muiden poliittisten tukien yhtenäistämistä puoluetuen kanssa. Jatkossa myös lapsi- ja nuorisojärjestöjen sekä opinto- ja sivistysjärjestöjen valtionavut sekä ajatuspajojen avustukset määräytyisivät samalla tavalla kuin puoluetuki.
Puoluetuen kokonaissumma aiotaan myös sitoa indeksiin, jolloin siitä ei tarvitse tehdä päätöksiä vuosittain.

Heikki Lehtinen/UP-uutispalvelu

13.11.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva