Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kokoomuslainen lounastauko käy kalliiksi

Kuva: Kokoomuslainen lounastauko käy kalliiksi

Ilmaisia lounaitahan ei ole. Ja joskus lounastauko voi tulla hyvin kalliiksikin. Ainakin, jos yhtälössä ovat mukana Kankaanpään kaupunginhallituksen budjettikäsittely, lounastauko ja kaupunginhallituksemme puheenjohtaja, kokoomuksen Pertti Koivumäki.

Useita tunteja pohdittiin, mietittiin, pyöriteltiin kokonaisuutta hallintokunta kerrallaan. Olimme toki eri ryhmissä eri mieltä asioista mutta kohtuullisen hyvässä hengessä. Viime viikon maanantaina aloitettu käsittely piti toki, budjetista kun puhutaan, sisällään myös kiinteistöveroprosentin sekä tuloveroprosentin. Kiinteistöveroihin kaupunginjohtaja esitti omassa esityksessään nostoa, tuloveroprosenttiin ei.
Näillä keskusteluilla ja tulopohjilla valmistelua jatkettiin. Kunnes tuli se lounastauko, joka käy nyt kankaanpääläiselle veronmaksajalle kalliiksi. Ruoka oli varmaan liian hyvää, koska sen innoittamana kh:n puheenjohtaja ryhtyi tiedustelemaan ryhmien mielipiteitä siihen, että josko nyt kuitenkin extempore nostettaisiin vähän vielä veroprosenttia.
Ymmärrettävää sinänsä, että kassaan halutaan kerätä rahaa, mutta mielestämme veroprosentin nosto lounastauolla ei anna kovin suunnitelmallista kuvaa kh:n toiminnasta. Olisi ehkä syytä ollut saada ko. idea hieman aiemmin, jotta ryhmät olisivat voineet sitä aidosti punnita. Nostimme veroprosenttia viime vuonna kerralla 0,75 prosenttiyksikköä, nyt ryhmämme mielestä ei nosto ollut tarpeen. Kiinteistöverojen korotuksissa oli tarpeeksi pureskeltavaa.
Nooh, nyt maanantaina valtuuston kokouksessa sitten nähtiin erittäin mielenkiintoinen koalitio. SDP, perussuomalaiset, vihreät ja yksi keskustalainen vastustivat verojen nostoa ja kokoomus ja keskusta kannattivat. Sinällään pienessä kaupungissa on hyvä asia, että nykyään mikä tahansa poppoo voi olla minkä tahansa muun poppoon kanssa samoilla linjoilla joistain asiasta ja seuraavana päivänä sitten taas eri linjoilla jonkun toisen asian suhteen. Ne ovat hetkiä, jolloin väärältä taholta tullutta hyvääkään ehdotusta ei ammuta alas sen esittäjän vuoksi eikä tuijoteta siihen, missä mikäkin ryhmä valtakunnan tasolla vaikuttaa. Tosin ne voivat myös olla hetkiä, jolloin valtakunnan tasolla tehty politiikka ja sen linjaukset on kaukana tavallisen kunnanvaltuutetun realismista.

Tiistai-ilta kului joutuisasti naisvaltuutettujen tapaamisessa Kankaanpään kaupungintalolla. Kankaanpään lisäksi paikalla oli kollegoja Jämijärveltä, Karviasta, Siikaisista ja Honkajoelta. Idean saimme kesällä kankaanpääläisten omassa tapaamisessa, jossa mietimme yhteistyömuotoja yli puoluerajojen. Ja niinpä me Kankaanpään naisvaltuutetut kutsuimme näiden Posa-kuntien naisvaltuutetut tutustumisiltaan, johon alustajaksi kutsuimme Posan vt. toimitusjohtajan Esa Hakalan ja vt. tilaajajohtaja Ari Virolaisen. Herroille kiitos siviilirohkeudesta, emme varmasti olleet kuulijoina niitä helpoimpia moninaisine kysymyksinemme. Oli hieno huomata, että asian lisäksi myös vapaamuotoiselle tapaamiselle oli tilausta. Oli mukava tavata ja tutustua, erilaisissa foorumeissa on vaikuttamisen siemen. Vanha totuus tuli jälleen todistettua, on helpompi tehdä yhteistyötä ja pohtia asioita, kun ihmiset ovat tutumpia keskenään.

Lauantaina matkaamme satakuntalaisten tovereiden kanssa kohti Pohjanmaata, Seinäjokea ja SDP:n puoluevaltuuston kokousta. Luvassa on varmasti hyviä keskusteluja ja pohdintoja tämän hetken akuuteista aiheista, mutta toivottavasti myös pitkäjänteistä pohdintaa siitä, mitä tulevaisuudessa haluamme olla ja miten sen saavutamme. Niitä keskusteluja tarvitaan nyt kaikissa osastoissa, niiden syyskokouksissa, piirikokouksissa, demareiden tapaamissa joka puolella. Tuntuu, että vastuunkantaminen kurjuuden keskellä syö välillä voimat kunnissa niin, ettei järjestötyöhön ja sen kehittämiseen riitä annettavaa. Siihen aktivointiin me täällä kentällä tarvitsemme puolueen tukea.

Katri Kujanpää

12.11.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva