Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauma sai ylimääräisen MediRauma-kokouksen

Satakunnan sairaanhoitopiirin yhtymävaltuusto äänesti maanantaina siitä pidetäänkö ylimääräinen, MediRaumaa käsittelevä valtuuston kokous vai ei.

 

Valtuusto taipui Rauman kaupungin tahtoon tiukan äänestyksen jälkeen. Ylimääräinen MediRauma-kokous järjestetään tammikuun loppuun mennessä. Päätös syntyi äänin 104-97.
Esityksen ylimääräisestä kokouksesta yhtymävaltuustolle toi raumalainen Rauno Glad ja häntä kannatti raumalainen Jouko Aitonurmi.
Sairaanhoitopiirin johto ja hallitus ovat tiukasti vastustaneet MediRauma-hanketta, jonka tarkoituksena on perustaa Raumalle oma sairaala erikoissairaanhoidon lähipalvelujen turvaamiseksi. Mallin mukaan aluesairaalan nykyiset palvelut ja henkilöstö siirtyisivät sairaanhoitopiiriltä Rauman kaupungille. Sairaanhoitopiiri puolestaan haluaisi keskittää Rauman aluesairaalan toimintoja Poriin.

Sairaanhoitopiirin yhtymävaltuuston sos.dem. ryhmä kannatti ylimääräisen kokouksen järjestämistä ja toivoi sitä ennen rakentavia neuvotteluja. Ryhmän puheenjohtaja, raumalainen Irma Suonpää korosti puheenvuorossaan, että ei ole yhdentekevää missä ja miten ihmisiä hoidetaan.
- Ei ole oikein, että sairaanhoitopiirin tyhjillään olevat ja käyttökelpoiset sairaalatilat jatkuvasti lisääntyvät. Me jäsenkunnat maksamme ne, ja niiden ylläpito syö sitä rahaa, jolla pitäisi hoitaa maakunnan asukkaita.
- Satalinnan tyhjäkäyttö sekä Harjavallaan sairaalaa ja Rauman sairaalaa uhkaava toimintojen alasajo ja siirtäminen Poriin eivät ole mieluisia asioita
Suonpää huomautti, että Rauman mahdollinen suuntautuminen Varsinais-Suomeen olisi Satakunnan kannalta surullista ja murentaisi mahdollisuuksia toimia vahvana maakuntana.
- Aidot neuvottelut on saatava käyntiin mitä pikimmin. Nyt ei ole poteroihin kaivautumisen aika, vaan on löydyttävä neuvottelutaitoa, -kykyä ja -halua sekä sairaanhoitopiirin että peruskuntien taholta, Suonpää peräänkuulutti.

Maarit Kautto

10.11.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva