Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kemia ja Viestintä yhdistyvät TEAMiksi ensi vuoden alussa

Kuva: Kemia ja Viestintä yhdistyvät TEAMiksi ensi vuoden alussa

Jos ei vuosisadan rakkaustarinaa, niin vuosisadan järkiliitto kuitenkin: kaksi Suomen vanhinta ammattiliittoa, SAK:laiset Kemianliitto ja Viestintäalan ammattiliitto ovat yhdistymässä vuodenvaihteessa TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry:ksi.

(Kuva: TEAM-aluetilaisuus pidettiin torstaina Porissa)

Viestintäalan ammattiliitto on perustettu 1894, ja Kemianliiton juuret ovat vuodessa 1897.

Uusi ammattiliitto on Metalliliiton jälkeen SAK:n toiseksi suurin teollisuusliitto 67 000 jäsenellään.

Kumpikin liitto oli mukana valmistelemassa kuuden SAK:laisen teollisuusliiton, Metallin, Kemian, Puun, Rautatieläisten, Sähkön ja Viestinnän, suurfuusiota, joka kaatui kesäkuussa.

”Pikku-TEAMia” ruvettiin Kemian ja Viestinnän kesken puuhaamaan nopeasti ison kaatumisen jälkeen. Ripeää etenemistä auttoi se perustyö, jota oli tehty isoa liittoa valmisteltaessa.

Kaikki fuusiota koskevat päätökset on liittojen hallituksissa ja valtuustoissa tehty yksimielisesti. TEAMin johto ja hallitus valitaan 27. marraskuuta Viestintäliiton ylimääräisessä edustajainkokouksessa. Tuleva puheenjohtaja on todennäköisesti Kemianliiton nykyinen puheenjohtaja Timo Vallittu.

– Jäsenistö on ottanut fuusion hyvin vastaan verrattuna siihen kuinka paljon epäiltiin suur-TEAMia Tässä ei ole sellaista kritiikkiä, asia on sisäistetty hyvin, näkee Kemianliiton valtuuston varapuheenjohtaja ja Sachtleben Pigmentsin pääluottamusmies Juha Grönmark (vas).

Uuden liiton tavoitteena on ennen kaikkea tehostaa edunvalvontaa muuttuvassa maailmassa ja työelämässä. Samoin tähdätään parempiin jäsenpalveluihin ja järjestövoiman ylläpitämiseen.

Myös liittojen työttömyyskassat ovat yhdistymässä samalla aikataululla. Kassojen yhdistämisellä pystytään nopeuttamaan työttömien jäsenten hakemusten käsittelyaikoja.

Samoin liittojen lehdet yhdistyvät. Suomen vanhin ay-lehti, vuonna 1893 perustettu Kirjatyö ja Kemianliiton Kiteet-lehti lopetetaan ja tilalle tulee uusi lehti, Intiim.

Heli Kokko

6.11.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva