Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

U18 neljän maan jääkiekkoturnaus

Porin Ässien järjestämänä pelataan Satakunnassa kova neljän maan U18-vuotiaiden jääkiekkoturnaus, joita Ässät on sirotellut myös pelattavaksi Kankaanpäähän, Luvialle, Harjavaltaan, Säkylään sekä turnauksen viimeiset kaksi ottelua pelataan Porissa ensi sunnuntaina. Keskiviikkona turnauksen pelit on aloitettu Suomen ja USAn välisessä harjoitusottelussa Kankaanpäässä.

 

Virallinen turnaus, johon osallistuvat Suomen lisäksi, USA, Ruotsi sekä Sveitsi aloitetaan perjantaina kello 18.30 Luvian jäähallissa pelattavalla Suomen ja Sveitsin välisellä ottelulla. Samaan aikaan huomenna alkaa Säkylän jäähallissa Ruotsin ja USAn välinen ottelu.

Lauantaina pelataan Harjavallan Honkalan jäähallissa kaksi ottelua, joista kello 15 ottelunsa aloittavat Suomen ja USAn väliset nuoret lupaukset. Harjavallan toisessa ottelussa kello 18.30 alkaen pelaavat vastakkain Sveitsi ja Ruotsi, joten Harjavallassa on huikea tilaisuus nähdä kaikki neljän osallistuvan maan huippunuoret.

Sunnuntaina pelipaikkana on Porin Isomäen jäähalli. Jo kello 14.30 alkavassa ottelussa on jännitystä ilmassa, sillä Pikkuleijonat kohtaa Tre Kronorin joukkueen. Porin jääkiekkopäivä päättyy kello 18, jolloin USA kohtaa Sveitsin.

Maajoukkueen päävalmentaja on Sakari Pietilä. Suomen U18-vuotiaiden päävalmentajana toimii ensimmäistä kauttaan Suomen jääkiekossa merkittävän valmentajauran tehnyt Sakari Pietilä, joka on toiminut myös NHL-seuran Euroopan seurojen kykyjenetsijänä.

- Nyt valmennuksessani oleva nuorten maajoukkueikäluokka on itselleni uusi tuttavuus. Olemme päässeet harjoittelemaan yhdessä Kuortaneella sekä Vierumäellä. Lisäksi maajoukkueella on pelattuna turnaus Slovakiassa. Harjoitusotteluissa on yleensä tullut tappioita, vaikka joukkue onkin pelannut jopa kohtuullisesti, kertoo ”Sakke” Pietilä.

- Tällä kertaa Suomen joukkueeseen ei mahtunut yhtään porilaista pelaajaa, sillä sekä Santeri Arousva että Marcus Fagerudd putosivat viimeisellä valintakierroksella, koska saimme mukaan kolme loukkaantuneina ollutta isokokoista pelaajaa.

Koska tämän ikäluokan MM-turnaus pelataan Valko-Venäjällä samaan aikaan kun SM-liigan pudotuspelit ovat käynnissä, niin HIFK:n Mikael Granlundin pelaamisesta taitetaan varmasti peistä.

- Nuorten valmentaminen antaa lisäenergiaa, sillä he eivät sanoissaan ujostele. Silti kaikissa nuorten maajoukkueissa on sellainen tilanne, että yksikin mitali ikäluokkien MM-kisoista olisi kova saavutus. Omassa joukkueessani kaikki pelaavat A-nuorten SM-sarjassa, silti nyt tarvitaan paljon työtä, painottaa Sakke.

Suomen U18-vuotiaiden maajoukkuejohto uskaltaa kuitenkin odottaa luottavaisin mielin keväällä pelattavia ikäluokan MM-kisoja.

Jarmo Liuhala

 

5.11.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva