Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauman hakee nopeaa ratkaisua erikoissairaanhoitoon

Rauman kaupunki odottaa Satakunnan sairaanhoitopiirin yhtymävaltuustolta pikaista periaatepäätöstä Rauman esittämästä terveydenhuollon mallista, jolla Rauma ottaisi itse hoitaakseen osan erikoissairaanhoidon toiminnoista.

 

Kaupunginjohtaja Arno Miettinen odottaa asian esille ottamista jo ensi maanantain yhtymävaltuuston kokouksessa tai pikaisesti erillisesti asian johdosta koollekutsuttavassa yhtymävaltuuston kokouksessa.
- Yhtymävaltuuston kokous voi ottaa asian halutessaan käsiteltäväksi jonkin aliotteesta, vaikka se ei asialistalla olekaan. Myös yhtymähallitus voi kutsua valtuuston koolle päättämään ylimääräisessä kokouksessa tästä erillisasiasta, kertoo Miettinen keinoista, millä asia olisi mahdollisuus saada pikaisesti käsiteltäväksi.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kristiina Salonen on huolestunut siitä, että asiaa on pian vuosi palloteltu ja samanaikaisesti sairaanhoitopiirissä tehdään sellaisia päätöksiä, jotka johtavat sairaanhoitopiirin mukaisten tavoitteiden toteutumiseen.
- Vähintä, mistä maanantaina pitäisi päättää olisi aikataulu, jonka mukaan asiassa edettäisiin. Kyllä periaatepäätöskin pitäisi saada vuodenvaihteeseen mennessä aikaiseksi.
Sitä raumalaiset eivät tienneet, onko sairaanhoitopiiri jo jättänyt lausuntopyynnön sosiaali- ja terveysministeriölle Rauman hankkeen laillisuudesta, mutta Miettinen ei usko ministeriön lausunnon poikkeavan ministeri Paula Risikon lausunnosta.
Rauman kaupunki on asiaa kysellyt Suomen kuntaliiton lakiyksiköstä, jonka tulkinnan mukaa laki antaa mahdollisuuden järjestää erikoissairaanhoito joko terveyskeskuksen tai sairaanhoitopiirin kautta.
Rauman kaupunki on pyytänyt Satakunnan sairaanhoitopiiriltä neuvotteluja nykyisen erikoissairaanhoidon palvelujen järjestämisestä Raumalla niin, että Rauman kaupunki ottaisi niin sanotut peruspalvelut omiksi toiminnoikseen vuoden 2011 alusta alkaen. Sairaanhoitopiiri ei ole kuitenkaan ollut valmis neuvottelemaan asiasta.
Rauman kaupunki olisi halukas liittämään peruserikoissairaanhoidon osaksi vuoden 2011 käynnistyvää sosiaali- ja terveyspalveluosastoa ja erikoissairaanhoidon liittäminen samaan kokonaisuuteen ja samalla aikataululla nähdään Raumalla parhaana vaihtoehtona.
- Malli antaisi hyvät mahdollisuudet saumattomien palveluketjujen toteuttamiseen ja entistä asiakaslähtöisempään palveluun, perustelee kaupunginjohtaja.

Jouko Veijonaho 

3.11.2009 09:23

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva