Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin keskustan uimahallissa pientä korjattavaa joka päivä

Kuva: Porin keskustan uimahallissa pientä korjattavaa joka päivä

Saunanlauteiden lautoja irtoilee, putket vuotavat, suodattimet hajoavat, lattia- ja seinäkaakelit irtoilevat... Porin uimahallin pikkuviat korjataan heti kun voidaan, mutta isoja remontteja ei enää tehdä. Nyt jännitetään kestääkö vanha halli siihen asti kunnes uusi aukeaa syksyllä 2011.

Joka päivä tulee jokin uusi vika, kerrotaan uimahallista. ”Tekohengitystä”, kuvataan rakennuksen jatkuvia korjaustarpeita.
Esimerkiksi keskiviikkona hajosi lämmönvaihtimen säätöjärjestelmä, minkä seurauksena veden lämpötila nousi joksikin aikaa.
Vesikattoa saa silloin tällöin paikkailla, mutta sen kokonaan korjaamista ei enää harkita.
Homeongelmia ei kuulemma ole, koska kosteus saadaan ilmanvaihdon avulla ulos.
Myös uimavesi on kunnollista. Veden tilaa seurataan kolme kertaa päivässä, ja terveystarkastajille raportoidaan kerran viikossa. Ongelmia veden puhtauden suhteen ei ole ollut.

Kun kysyy vanhan uimahallin korjausmäärärahoista, saa vastaan kysymyksen, että mitkä määrärahat. Ei ole mitään määrärahoja.
Uimahallilla ja muilla vapaa-aikaviraston alaisilla rakennuksilla on yhteinen ja hyvin pieni potti, josta korjausrahoja jaetaan mitä pystytään. Rakennuskohtaisia määrärahoja ei ole ollut vuosiin.
Viime vuonna korjausmäärärahat ylittyivät noin 100 000 eurolla, mutta tänä vuonna määrärahaa ei aiota ylittää, mikä tarkoittaa että vaivat kasaantuvat, eli peruskorjausvelka kasvaa ja kaupungin omaisuus ränsistyy.
Vuonna 1971 käyttöön otetussa Porin keskustan uimahallissa ei ole koko aikana tehty varsinaista peruskorjausta. Uimahallia korjaillaan ”pienimuotoisesti” lähinnä kesäseisokin aikana.
Käyttäjiä on paljon: joka päivä noin tuhat ja joskus jopa 1 200. Määrä on teknisen palvelukeskuksen johtajan Jukka Kotiniemen mukaan jo maksimissaan.

Kotiniemi myöntää, että korjausmäärärahat on vedetty niin pieniin kuin vain suinkin mahdollista.
– On tosiasia, että rakennus menee kaksi kolme vuotta hyvinkin pienillä kunnossapidoilla ja korjauksilla.
– Rakenteiden taso menee jonkin verran alaspäin, mutta se ei vaikuta asiakkaiden toimintoihin.
Kotiniemi vakuuttaa, että halli saadaan pidettyä auki uuden hallin valmistumiseen, toisin sanoen kesään 2011 saakka, kun uusi halli avataan syksyllä.
– Jos esimerkiksi vedenpuhdistusjärjestelmä menee keväällä 2011 rikki, mitään ei tehdä, mutta jos vika tulee ensi syksynä, se vielä korjataan, Kotiniemi selvittää.

Heli Kokko

30.10.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva