Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Uut kivvaa…

Kuva: Uut kivvaa…

Tälläi isovanhempaipäivä jälkee o vissii vaik passelii kriivat jottai noist muksui muksuist. Joku täs kysyki mult, et mikse ol niist juurka juttuu saanu aikoseks? Kylmar se moni tiätääki ettei ne se ikkäiset oikee tykkää, et niitte asjoit fläträä kaikil. Taitaa joskus valla hävet minnuu murteineni. No aikanas sit ymmärtää ninko nua vanhemmat jo tekkeeki. Muista ommai muksui kohralt kerranki kirkkoo mennes ne varotti minnuu ette vaa laulas siäl lujjaa. Seki olis ollu hävettävvää niitte miälest.

Vanhin mummo ja pappa kulta o jo omas ammatissas ja itteki tulos pikapualii äitiks. Sillai se aika mennee, just oli piäni ja nysit… Nuarin sit pualestas o esikoulus ja syksyl menos oikeesee kouluu pänttää uusii asjoit ja oppii elämää. Muut viis muksui muksuist o kaikki silt välilt.

Ny sit itte asjaa. Oltii joku ehtoo hiukka ninko tupatuliaisis, kylläki vaa sillai remonti jälkee piänte huaneis. Se meinas stää et kouluumenijä sai oma huanees, ko enne oltii oltu samas kamaris. Oikee niitte tuttu mööpleeraukse aunioittija oli helpannu, et saatii kaikki stemmaamaa. Flika huanees oli!p nättei toisiis passsavii färei käytetty. Oli pari uut toolii, toine semmone tyätooli limefärine ja toine oikee pussitooli, jonka sai tällättyy mihi asentoo istuja vaa tykkäs. Oikee luannikas se oliki vaikkei olis pelkäl näkemäl uskonu. Koulupöytä oli ja uus ja funteerattu et passaa kassoottaa stääki iä mukkaa. Kaikki oli nii nättii uut mattoo, muarikast lamppuu ja pöyräl olleit aunioittija päällystämmii peltipurkkei myäte. Äiti oli aamusti komteerannu muksui hiukka nurkkiis steeraamaa oorninkii ja silt oliki kysytty et tartteek laatikokki?? Tullek mummo tekkee tupatarkastukse? Mist oli moise sana keksinykki ja osas käyttää oikees tilantees. Mummo kyl jo omil mukuloilles opetti ettei kenenkä viaraa huushollis koskaa avat ei kaapiovvii se paremmi ko looriinka kurkat. Kait se viäl nykki pättee se oorteli sentää??

Uut kivvaa ja paljo vanhaa uures muaros oli sit poikanuijanki kamaris. Sin oli ostettu semmone!p uus putkisänky ja säkkitooli sillekki. Se tuntuki ollee melkose mialune ja hyvä hyppyalusta sisäl. Huh huh…faarttii piisas ja tarttikai kaikki temput isovanhemmil näyttää, ninko mukulat ain pruukaa. Se muista kyl omistaniki, vaikkei meil kyl sisäl hyppii saanukka. Sihe poja kamarii kelpas vanha liikennematto ja se passaski kyl hyvi. Seinäl oli kliistrattu kiva plätti muarikast tapettii ja magneettitaulu ällämuatosen. Rakkaat omat nallet ja muukki ötökät istuu könötti omal plassillas ritirinna ainaki ny. Tyynykki sänkys ja kartiinit oli tilantee tasal nii sävy sävvyy. Tosi mukavalt näytti, pysys vaa ja muistettas pittää hyvvää hualt toonast. Kaikki tai ainaski melkei, turhast tilpehöörist oli kiärrätetty ninko ny kuuluuki ajahenkee.

Kyl täytyy sannoo aja muuttunee tässäki miäles, et ny nykynuaril o paljo enemmä mahrollisuuksii ko oli silloko mekkki oli pykätty rivi ja muksui kamareit mööpleerattii. Oli vanhoi tuunattui taik itte koppuloitui mööpeleit ja monet kartiinikki oli vanhoist vaa ina muaristettu. Pikkuhiljaa sit ain saatii jottai uutki ostettuu. Ei silti, kyl se sillo valla mukavalt tuntu, nätilt näytti ja tytyväisiiki oltii, ko oli tyhjäst melkei nyhjästy.

Ulla Leino

 

23.10.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva