Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vellihousujen valtakunta

Kuva: Vellihousujen valtakunta

Nyt ottaa päähän. Viime viikonlopun iltapäivälehti teki sitten taas puolikuun pohjanoteerauksen. Toinen yhteiskuntamme kaikkitietävistä aviiseista ilmoitti nyt sitten tietävänsä miksi puolueemme puheenjohtaja Jutta Urpilaisella ja yhtä kaikki koko demariporukalla mättää. Tässä kateellisten kaikkitietävien valtakunnassa demarien veturin jalkojen alta vedettiin tarinan mukaan matto sekä omien että vieraitten toimesta. Kirjoittipa kyseinen lehti, että Sdp:n riveistä kuului ensimmäistä kertaa iso soraääni ja epäluottamus puheenjohtajalleen. Itsensä jalustalle nostanut dosentti Pertti Timonen kirjoitti demarien ottavan hirmuisen riskin lähtemällä vuoden 2011 eduskuntavaaleihin Urpilaisen johdolla.

Eniten maakunnan demaria ihmetyttää se seikka, että omien riveistä näyttää löytyvän edelleenkin täysin iltapäivälehtien vietävissä olevaa porukkaa. Jutun mukaan nämä Urpilaisen puheenjohtajuutta arvioineet demarivaikuttajat kuuluvat puolueemme sisäpiiriin. Miten siinä sitten puheenjohtaja voisi vannoa joukkuepelin nimeen, kun osa joukkueesta luistelee paitsiossa tai huiskii vain pitkiä kiekkoja. Sanoipa joku sisäpiiriläinen puheenjohtajamme olevan yksineläjä, jonka orkesteri on aivan liian pieni. Kylmä totuus on kuitenkin se, ettei kunnon sinfoniaorkesteria saa aikaiseksi, jos osa porukasta soittaa eri nuoteista. On varmaan paikallaan muistuttaa, että edellinen puheenjohtajamme Eero Heinäluomakin sai tarpeekseen nimenomaan omien iskuista edellisten eduskuntavaalien jälkimainingeissa.

Sanotaan, että virheistä pitää ottaa opiksi. Nyt olisi paikallaan niidenkin ottaa opiksi, joilla vellit valahtavat kinttuihin ja luottamus tekemiseemme luhistuu heti ensimmäisten vastoinkäymisten ilmaantuessa.

Sosialidemokratia on pitkäjänteistä toimintaa. Meidän on muistettava, että tämäkin maraton on vasta alkumatkalla. Suuri harmin aihe on myös muutamien toverien roikkuminen paniikkinappulan kahvassa kiinni. Iltapäivälehden demarikriiseistä lukiessaan porukka lähtee sosialidemokraattiselle pelastusreissulleen ja astuu samalla puolueellemme asetettuihin ansoihin ja sudenkuoppiin. Näiden porvaripillien mukaan käyvien painokoneiden tuotokset ovat hyvin tietoisia siitä, että kevään Joensuun puoluekokous lähestyy. Voimme olla varmoja siitä, että näitä ansoja ilmestyy lehdistön välityksellä yhä enemmän talven ja kevään kuluessa. Silloin on ensiarvoisen tärkeää, että joukkueemme pelikirja sisältää samat taktiset kuviot.

Tilanteessa on meillä demareilla myös peiliin katsomisen paikka. Olemme nimittäin viime puoluekokouksen päätöksellämme järjestää kyseinen tapahtuma joka toinen vuosi antaneet puolueemme panikoitsijoille oivan mahdollisuuden kyseenalaistaa johdon asemaa yhä useammin. Nyt olisikin tärkeää muistaa antaa johdolle täysi tuki ilman keskustelua ennenaikaisista vaihdoksista. Jos hosutaan homma täysin sivuraiteelle, epäilevät sisäpiiriläisemme saavat pian aiheen taas arvostella seuraavia kohteita. Joensuun keväässä olisikin paikallaan palauttaa puoluekokousaikataulu entiselleen ja lähteä tiivistämään omia demarijoukkojamme.

Kysymyksiä mielessäni herättää myös hömppälehden kirkuva otsikko – Kriisistä kriisiin, puolueemme toimintaa kuvatessaan. Lehti ihmettelee jopa sitä, miksi opettaja puhuu opettajamaisella puhetyylilla. Siinäpä sitä on ihmettelemistä. Toisaalta puheenjohtajaamme arvostellaan kiireistä, kun hallituspuolueiden ministereitä ylistetään eduskunnan kuppilassa palloilemisesta. Mitä mahtavatkaan sitten olla ne kriisit, joista toiseen demarit lentelevät pölyttävien mehiläisten lailla.

Meillä demareilla on hyvä puheenjohtaja. Kaiken keskellä hän on pystynyt osoittamaan positiivisen kovapintaisuutensa ja kärsivällisyytensä. Painotan sanaa kärsivällisyys nimenomaan omien demarijoukkojensa lausuntoja ja analyysejä toiminnastaan lukiessaan. Tässä joukkuepelissä ei kannata edetä harkimolaisen paniikkivaihtamisen mukaan vaan vahvalla yhteispelillä kohti yhteisiä tavoitteita. Nämä kohulehtien jutut eivät kelpaa edes kalan kääreeksi. Hätäisimmät selkäänpuukottajat voisivat ehkä käyttää niitä tarpeensa viimeistelyvaiheessa.

Harri Lehtonen

23.10.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva