Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Influenssa- ja pandemiarokotukset aloitetaan Raumalla marraskuussa

Kuva: Influenssa- ja pandemiarokotukset aloitetaan Raumalla marraskuussa

Raumalla aloitetaan perinteisen kausi-influenssan ja Sikainfluenssarokotukset (pandemiarokotukset) marraskuun ensimmäisenä tiistaina. Ensimmäiseen rokotusryhmään pandemian osalta kuuluvat hoitohenkilökunta sekä raskaana olevat.

Anne Vertainen-Hiironen Rauman kaupungin terveysvirastosta kehottaa rokotettavaan ryhmään kuuluvia seuraamaan rokotusaikoja ja -paikkoja lehti-ilmoittelusta tai terveyskeskuksen internetsivuilta.

Perinteisen kausi-influenssana rokottamista jatketaan marraskuun ensimmäisestä tiistaista viiden viikon ajan. Tämän rokotuksen kohdalla kohderyhmä on säilynyt entisellään.

Maksuttoman rokotteen saavat halutessaan kaikki 65 vuotta täyttäneet ja myös 6-35 kuukauden ikäiset lapset sekä sairautensa vuoksi riskiryhmään kuuluvat. Kausi-influenssarokotteen voi reseptillä ostaa myös riskiryhmään kuulumattomat.

Aikuiset rokotetaan pääterveysaseman lisäksi Lapin ja Kodisjoen asemilla. Lasten rokotukset annetaan Nortamonkadun terveysaseman lisäksi Uotilan ja Lapin terveysasemilla.

Pandemiaa vastaan Raumalla tarjotaan ensimmäisessä vaiheessa mahdollisuus rokotteen ottamiseen noin 12 000 kohderyhmään kuuluvalle.

Rokotuspaikat ovat samat kuin kausi-influessassakin ja molemmat rokotteet voi ottaa samanaikaisesti. Ainoa isompi poikkeus on koululaiset ja opiskelijat, jotka rokotetaan kouluterveydenhuollon toimesta kouluilla marraskuun lopun ja joulukuun ensimmäisen viikon aikana. Rokotuksen antamiseen tarvitaan alaikäisille vanhempien suostumus.

Vertainen-Hiironen kertoo, ettei rokottaminen aiheuta sikainfluenssaoireita, mutta sivuvaikutuksina voi esiintyä muutaman päivän kestävä rokotetun käden kipeytyminen. Tämän takia hän kehottaa varautumaan särkylääkkeellä.

Pandemiarokotusta ei voi erikseen ostaa. Rokotuksen saavat vain maksuttomaan rokotusohjelmaan kuuluvat.

Jouko Veijonaho

22.10.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva