Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Työsuojelupiirin Rauman toimipiste lakkautusuhan alla

Valtion tuottavuusohjelma on poikimassa sen, että Turun ja Porin työsuojelupiirin Rauman toimipiste on laitettu lakkautuslistalle.

 

Työsuojelupiirin suunnitelmien mukaan Rauman toimipiste lakkautettaisiin ensi vuoden heinäkuun alussa, jolloin osa-aikaisesti toimipisteessä työskentelevä viranhaltia siirrettäisiin Porin toimipisteeseen. siirto tapahtuisi samassa yhteydessä, kun Rauman toimipisteen toinen, kokoaikainen viranhaltija on jäämässä eläkkeelle.

Työsuojelupiiri perustelee toimipisteen lopettamista toiminnan vaikuttavuuden lisäämisellä tarkastajien erikoistumisella. Nykyisen työskentelytavan, alueellista palvelua tarjoavana ei katsota tukevan tuottavuutta. Tämän takia piiri on viime vuosina lakkauttanut yhden viranhaltian toimipisteitä.

Rauman kaupunginhallitus ei lausunnossaan tue toimipisteen lakkauttamista muun muassa sen takia, että lähellä sijaitsevan toimipisteen katsotaan madaltaneen kynnystä asioida ja ottaa yhteyttä työsuojeluasioissa suoraan tarkastajiin. Lisäksi tarkastajien paikallinen tuntemus katsotaan olleen eduksi asioiden hoidossa.

Haittapuolena nähdään myös yksittäisen henkilön yhteydenoton vaikeutuminen vieraaseen henkilöön tai vieraalla paikkakunnalla sijaitsevaan toimistoon.

Myös Raumalla sijaitsevan vilkkaan sataman ja metsäteollisuuden keskittymän nähdään vaativan erikoisosaamista työsuojeluvalvonnassa ja ohjeistamisessa.

Kaupunginhallituksen näkemyksen mukaan erikoistumista voidaan hyödyntää myös hajautetulla toimistomallilla.

Lisäksi kaupunginhallitus protestoi sitä vastaa, että Rauman toimipisteen lakkauttaminen vie taas yhden valtion palvelun pois Raumalta.

Jouko Veijonaho

20.10.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva