Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Nuorille tärkeä pulloviesti: Kraanavesi on paras janojuoma

Kuva: Nuorille tärkeä pulloviesti: Kraanavesi on paras janojuoma

Porin kaupungin suun terveydenhuollossa ollaan vakavasti huolissaan porilaisten nuorten hampaiden kunnosta. Jatkuva napostelu sekä limsojen, mehujen ja energiajuomien hörppiminen rasittavat hampaita. Yhdessä liikunnanpuutteen kanssa nämä epäterveelliset ravintotottumukset aiheuttavat myös ylipainoa ja monia elintapasairauksia.

Porin kaupungin suun terveydenhuolto ja Porin Vesi järjestivät torstaina Porin suomalaisessa yhteislyseossa tempauksen, jossa muistutettiin nuorille, että vesi on paras janojuoma. PSYL:n noin 600 oppilasta saivat omat vesipullot, jotka voi täyttää aina uudelleen hyvälaatuisella porilaisella kraanavedellä.
- Yhteispelillä edistämme parhaiten suun terveyttä ja samalla lyhennämme kasvavia hammashoitojonoja. Tässä projektissa siis tarvitaan teitäkin, johtava hammaslääkäri Ilpo Pietilä viestitti nuorille ja muistutti myös, että hampaat on harjattava kahdesti päivässä.
Suun terveydenhuollossa on tehty mittava työ, jonka tuloksena porilaisilta yläasteilta poistettiin limsa-automaatit. Tilalle on saatu muun muassa mahdollisuus ostaa terveellistä välipalaa.
- Paras ja terveellisin janojuoma on vesi. Joka koulussa ei kuitenkaan ole juomapisteitä ja juominen voi olla hankalaa vaikkapa mukien puutteessa. Sitä paitsi kertakäyttömukit lisäävät jätemäärää ja kustannuksia. Siksi jaamme nuorille nyt vesipulloja, hammashoitaja Kirsi Vonk selvitti.
Kirsi Vonkin mukaan PSYLin oppilaat valittiin ensimmäisiksi vesipullojen saajiksi, koska koulun oppilaskunnan hallitus toimi vuonna 2007 päänavaajana sanoessaan irti limsa-automaattisopimuksen. Porin kaupungin suun terveydenhuolto ja Porin Vesi ovat hankkineet kaikkiaan 2 000 vesipulloa. Pulloja jaetaan vielä ainakin PSYLin lukiolaisille ja urheilulukiolaisille.

Porin Veden johtaja Ilkka Mikkola korosti, että tavallinen kraanavesi on paitsi terveellistä myös edullista juotavaa.
- Porilaisten käyttämä talousvesi on lähtöisin Ulvilan puolella sijaitsevista järvistä, kuten Joutsijärvestä ja Tuurujärvestä. Järvistä raakavesi johdetaan Harjakankaan vedenpuhdistuslaitokselle ja imeytetään harjuun.
- Muutaman viikon imeytyksen jälkeen tämä tekopohjavesi pumpataan jälkikäsittelyyn ja sitten se lähtee kuluttajien käyttöön. Porin kaupungin alueella on noin 550 kilometriä vesijohtoverkostoa, jonka välityksellä kaupunkilaiset saavat juomavetensä.
- Veden laatua tarkkaillaan jatkuvasti. Porin vesi on laadultaan Suomen parhaita, jos ei jopa parasta, Mikkola painotti.

Maarit Kautto

16.10.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva