Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Uusi Eura käynnistyy tiukassa taloustilanteessa

Ruusuisia kuvitelmia ei uuden Euran liikkeelle lähdöstä talouden osalta kannata odottaa. Kuluvan vuoden Euran, Köyliön ja Säkylän yhteenlasketut ennakkotiedot näyttäisivät uuden kunnan lähtevän liikkeelle alijäämäisellä taseella.

 

Kun kolmen kunnan taseet yhdistetään Köyliön ja Säkylän terveydenhuollon kuntayhtymän taseeseen alijäämä jää 0,6 miljoonaa euroa suuremmaksi, kuin Euran ylijäämä. Tälläkin hetkellä vain Euran kunnan talous näyttää terveen talouden merkkejä.
- Lähtökohtana täytyy kuitenkin pitää, että uuden kunnan talous täyttää hyvän talouden tunnusmerkit, sanoo Euran apulaiskunnanjohtaja Antti Jantunen.
Näiden lukujen valossa hän sanoo ensi vuoden budjetin valmistelun olevan todella työlästä, ettei alijäämä kasvaisi, eikä investoinnit ylittäisi sietokykyä.
Kuntaliitosta valmisteleva ohjausryhmä onkin jo nyt vartioimassa menokurin säilymistä ja tulee tekemään kunnille esityksen ensi vuoden veroprosenttien- ja investointien suuruudesta.
Kunnanjohtaja Matti Lahtinen korostikin kuntatalouden luovan ehdottoman varmuuden siitä, että nyt on oikea aika kuntaliitosten tekemiseen.
Eurassa kunnanvaltuutetuilla ei ollut mitään sitä vastaan, että Eura joutuu kuntaliitosten myötä Pyhäjärviseudun alijäämän maksajaksi. Kunnanvaltuustossa ei käytetty yhtään puheenvuoroa varsinaisesti käsiteltävästä asiasta, lausunnosta lääninhallitukselle uuden kunnan perustamisesta kesäkuussa kuntien tekemän yhteisen päätöksen mukaisesti.
Eurassa oltiin tyytyväisiä myös siitä, että kuntalaiset ovat ottaneet liitospäätöksen tyytyväisenä vastaan.
- Hiljaisuudesta voidaan päätellä, että vastuun kantaminen on mennyt euralaisille perille, luonnehti kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Lehtonen.
Taloustilanteeseen hän uskoi kuntaliitoksen vaikuttavan parin vuoden viiveellä.
Jatkovalmistelussa on nyt edetty yksityiskohtaisen palveluohjelman- ja henkilöstöohjelman laatimiseen. Näissä puitteissa koko 1 100 henkilön henkilöstölle on lähetetty lomake, jossa kysytään, mihin tehtävään kukin on valmis uudessa Eurassa siirtymään tai kouluttautumaan.

Jouko Veijonaho

15.10.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva