Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin KTV:n sairauskassa on laajentunut nopeasti

Kuva: Porin KTV:n sairauskassa on laajentunut nopeasti

Neljä vuotta sitten Porin kaupungin työntekijöitä varten perustettu Porin KTV:n sairauskassa on laajentunut nopeasti Porin toiseksi suurimmaksi sairauskassaksi samalla kun kassan toiminta-alue on laajentunut sekä maantieteellisesti että toimialakohtaisesti. Tällä hetkellä jäseniä on hieman yli 2 000, ja ensi vuoden alussa määrä saattaa nousta yli 3 000:n

Silloisen KTV:n, nykyisen JHL:n Porin yhteisjärjestö päätti perustaa jäsenilleen oman sairauskassan joulukuussa 2005, ja heti ensimmäisen kuukauden aikana kassaan liittyi 400 jäsentä. Vuoden 2006 lopussa jäseniä oli jo tuhat
Seuraavana vuonna kassan sääntöjä muutettiin niin, että mukaan voitiin ottaa Satakunnan sairaanhoitopiirin henkilöstöä. Sen jälkeen kassaan liittyivät Porin diakonissalaitoksen ja Ulvilan kaupungin työntekijät.
Tänä vuonna kassaan on otettu jäseniä mm. yksityisistä vanhustenhoitolaitoksista ja viimeksi Rauman kaupungin henkilöstöä. Lisäksi mukaan ovat ensi vuonna tulossa Noormarkun kunnan sekä Porin perusturvan yhteistoiminta-alueen työntekijät.
- Porissa on nyt kymmenkunta työntekijöiden sairauskassaa, ja me olemme niistä jäsenmäärällä toiseksi suurin, laskee Porin KTV:n sairauskassan johtaja Elisa Anttila.
Ensi vuoden alussa uusia jäseniä saattaa tulla vielä lisää huomattavastikin, sillä tammikuun alusta helmikuun loppuun kaikilla kassaan aiemmin liitettyjen toimialojen työntekijöillä on mahdollisuus liittyä kassan jäseneksi. Edellytys on, että hakija on JHL:n jäsen.
- Kassan tarjoamat lisäetuudet ovat kiinnostaneet ihmisiä, kun tieto niistä on työpaikoilla levinnyt. Hakemuksia on jo nyt jonossa ensi vuoden alkua varten, Elisa Anttila sanoo.
Sen jälkeen sairauskassan ovet saattavat sulkeutua, ellei lasketa sitä, että uuteen työsuhteeseen tulevilla on oikeus liittyä kassan jäseneksi.
- Päätöstä uusien jäsenten laajemmasta otosta ensi vuoden alun jälkeen ei ole tehty päätöksiä, Anttila huomauttaa.
Sairauskassan kautta jäsenet saavat normaalit sairaanhoidon Kela-korvaukset, mutta lisäksi sairauskassa tarjoaa omia lisäetuuksia niin, että jäsen maksaa pääsääntöisesti esimerkiksi lääkkeistä ja yksityislääkärin maksuista 20 prosentin omavastuuosuuden.
Lisäksi sairauskassa korvaa mm. terveyskeskuksen päivystysmaksut ja päiväkirurgiamaksut täysimääräisenä sekä sairaalamaksut 14 vuorokauteen saakka. Kolmen vuoden vuoden jäsenyyden jälkeen joka kolmas vuosi jäsen saa korvausta hammaslääkäristä ja joka neljäs vuosi silmälaseista.
Porin KTV:n sairauskassa maksoi viime vuonna Kelan korvauksia 1,5 miljoonaa euroa ja lisäetuuksia lähes 300 000 euroa. Eniten lisäetuuksia maksettiin lääkkeistä.

Jukka Vilponiemi

15.10.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva