Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Eurajoella ilmestyi 26. kotiseutukirja

Kirjasarjaa alettiin julkaista vuonna 1984. Julkaisutoiminta sai alkunsa Eurajoen kunnan kulttuurilautakunnan aloitteesta. Lautakunta ehdotti kotiseutuyhdistykselle yhteistoimintaa kirjan toimittamisessa.

Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Kauko Kaunisto innostui asiasta ja kirjoja alkoi ilmestyä yksi joka vuosi.

 

Vuodesta 1984 ilmestyneen Kotiseutumme Eurajoki-kirjan toimituskunta asetti alusta lähtien tavoitteeksi kirjasarjan jatkuvuuden. Jatkuvuus on toteutunut ja nyt painosta on tullut jo 26. kirja.

- Tarkoitus on tehdä kunnan nykyisille asukkaille, myös nuorille, tutuksi Eurajokea, sen nykyisyyttä ja varsinkin sen varhaisempaa elämää sellaisena kuin kunnan asukkaat itse ovat sen kokeneet ja sitten kirjallisesti esittäneet tai haastattelijalle kertoneet, päätettiin kirjasarjaa aloitettaessa.

Samaa periaatetta noudattaen tämän vuotinen kirjakin on koottu.

Kirjasarjassa toistuvia kirjoituksia ovat kotiseutuillassa pidetyt puheet. Vuosittain on julkaistu myös jonkun eurajokelaisen, arpomalla valitun 65 vuotta täyttäneen elämäntarina. Tämänkertainen elämäkerta on neljästoista ja se kertoo Aili Pekkalasta.
Lisäksi teemajuttuina esitellään sota-aikaa Urpo Nurmen ja Oiva Tarkin muistelemana, sukuhistoriaan paneudutaan Tauno Rintala ja Jaakko Virtanen kertomuksilla sukujensa historiasta. Henkilöhistoriaan paneudutaan Kauko Kauniston kirjoituksessa kirkkoherra Vilhelmi Vauriosta ja Heikki Vanha-Rauvola perheelleen ja Isokylän ihmisille tapahtuneista asioista. Antti Pöyhönen kertoo inkeriläisten kohtalosta.

Yritysesittelyä jatketaan, kun Leena Falttu kertoo Valter Lainiosta, Jasun autoliikkeestä ja Erkko Näppi Oy:stä. Petri Koivisto esittelee isänsä Olavi Koiviston maanrakennusyritystä.

Lisäksi Unto Heinonen on selvittänyt kuuromykille 1800-luvulla annettua opetusta. Anja Tuominen on kirjoittanut historiikin eurajokelaisesta karjantarkkailusta. Aili Asikainen kuvailee kotikyläänsä Lavilaa. Johanna Rosvall on tutkinut Vuojoen kartanon ympäristöä ja siihen kuuluvia rakennuksia kirjoituksessaan, Vuojoen kartanon puisto, puutarha ja orangeria.

Kirjan loppukevennyksenä on Leena Faltun kokoamia kaskuja ja juttuja, jotka ovat kiertäneet kyläläisten keskuudessa.
Kaikki työ on tehty talkootyönä. Talkootyön ja kunnan rahallisen tuen avulla kirjojen hinta on saatu pidettyä kohtuullisena.

Jouko Veijonaho

9.10.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva