Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vanhalla kauppiksella etsittiin kauneutta ja hyvää oloa

Kuva: Vanhalla kauppiksella etsittiin kauneutta ja hyvää oloa

- Mukava tapahtuma. Minua kiinnostavat kaikenlaiset hoidot, luontaistuotteet ja kosmetiikka, porilainen Pirjo Sandberg jutteli Porin ammattiopiston opiskelijoiden järjestämässä kauneus- ja hyvinvointitapahtumassa.

Pirjo kokeili Yarra-Yarra päänhierontalaitetta eli akukampaa, joka auttaa stressin ja kipujen lievityksessä sekä stimuloi ja aktivoi positiivisia energioita kehossamme.

- Ihanalta tuntuu, rentouttaa, Pirjo huokaili.

Torstaina vanhalla kauppiksella järjestetyn messutapahtuman takana oli liiketalouden markkinointiluokka B07. Kaikille avoin tapahtuma tarjosi kauneudenhoitoon ja hyvinvointiin liittyviä tuotteita ja palveluita, muotinäytöksen, intialaista päähierontaa sekä hyvänolon luennon.

Marjatta Pakarinen ja Riitta Riihimaa Porin Hyvinvointicenteristä esittelivät muun muassa intialaista päähierontaa, trager-hoitoja ja FitLine-terveystuotteita.

- Trager-hoto on yhdistelmä kosketusta, liikettä ja meditaatiota. Tragerissa käytetään venytyksiä, tuudituksia, väristyksiä ja kevyitä painalluksia kehon liikeratoja myötäillen, Marjatta Pakarinen kuvaili.

Riitta Riihimaa muistutti, että 80 prosenttia ihmisen vastustuskyvystä lähteen suoliston hyvinvoinnista. Suoliston hyvinvointi vaikuttaa ihoon, mielialaan ja kokonaisvaltaiseen hyvään oloon. Siksi ei ole yhdentekevää, mitä laitamme suuhumme.

- Me syömme itsemme sairaiksi, mutta syömällä oikein voimme itsemme myös parantaa, Riihimaa kiteytti.

Noormarkkulainen jäsenkorjaaja Matti Vyyryläinen esitteli Kalevalaista jäsenkorjaushoitoa.

- Ihmeellistä. Valittelin niska- ja päänsärkyä ja Matti huomasi sen lisäksi heti, että polvenikaan ei ole ihan kunnossa, Vyyryläisen hoitoa kokeillut ohjaava opettaja Kaisa Kalliovuo päivitteli.

Kalevalainen jäsenkorjaus on osoittautunut Kuopion yliopiston tekemässä tutkimuksessa tehokkaammaksi hoidoksi kuin tavallinen fysioterapia ja hieronta. Tutkijoiden mukaan jäsenkorjauksesta on selvästi apua ihmisille, joilla on kroonisia niska- ja hartiakipuja tai alaselän vaivoja.

- Jäsenkorjauksessa tasapainotetaan koko tukirakenne aina jalkapohjista kallonrajaan saakka. Perinteen tuomalla kokemuksella lihastasapainosta ja hermoheijasteista luetaan ongelmien aiheuttajat, jolloin ei päädytä hoitamaan pelkästään kipukohtaa, vaan käsitellään myös itse ongelman aiheuttajaa, Matti Vyyryläinen kertoi.

Jäsenkorjaushoitoa saaneet söivät vähemmän särkylääkkeitä ja pystyivät käymään paremmin töissä kuin tavanomaisia hoitoja käyttäneet potilaat.

Maarit Kautto

9.10.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva