Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vakion kohteet MM-karsintaa

Vakiokierroksen kaikki kohteet ovat MM-karsintaa. Muutamassa ottelussa on erittäin kova panos, mutta löytyy kohteita joissa kyse on lähinnä kunniasta. Sellainen on kohde 1, jossa Suomi isännöi Walesia ja nyt muutama kokenut pelaaja (esim. Jari Litmanen) pelannee kotiyleisön edessä ehkä uransa viimeisen maaottelun. Mutta motivaatiovaikeuksia saattaa olla jo kisoihin paikkansa varmistaneilla, joten ehkä on viisasta katsoa millä ryhmällä huippumaat vieraskarsintaan lähtevät. Peliaika päättyy lauantaina 10.10 kello 16.55.

 

Suomi-Wales: kotivoittoa pelataan, vaikka kummallakin ovat MM-kisat enää unelmaa. Wales on nimivahva, mutta saako se mukaan kaikki parhaansa? Siksi Suomelle pelataan kotivoittoa 1. Venäjä-Saksa: Suomen lohkon parhaat ratkaisevat lohkovoittajan ja suoraan kisoihin lähtevän maan. Saksa on pisteen edellä Venäjää, mutta nyt tilanne voi muuttua Hiddinkin luotsaaman Venäjän voitolla. Ensin pelataan kotivoittoa, mutta myös Saksalle merkki 1. Armenia-Espanja: ottelussa ei ole panosta, sillä Espanja on jo varmistanut lohkovoiton. Nyt ratkaisee, haluaako Espanja viedä karsinnan läpi puhtaalla pelillä 2.
Ukraina-Englanti: vieraat ovat kisapaikan varmistaneet, mutta Ukrainalla on voitolla mahdollisuus nousta toiseksi ohi Kroatian. Tasaista varmasti on, mutta isäntien motivaatio suurempi 1. Tanska-Ruotsi: tässä ratkaistaan Hannuhanhien kisoihin pääsy. Tanska johtaa lohkoa, mutta Ruotsin kisapaikka edellyttää voittoa, sillä Portugali taitaa tulla ohi. Tasaista, joten merkki molemmille, ensin 1. Liechtenstein-Azerbaidzhan: Suomen lohkon kääpiöt, mutta Suomelle hankalat vastustajat. Nyt taitaa tulla kotivoitto 1.
Tshekki-Puola: kummallakin on sauma kakkospaikkaan. Molemmat ovat silti olleet jopa yllättävän huonoja, joten isäntien voiton rinnalle pistetään vaihtomerkki 1. Slovakia-Slovenia: lohkon kärkimaat vastakkain. Isännät johtavat lohkoa, eikä edes tappio vie kisapaikkaa, joten vaihtomerkki harkintaan 1. Itävalta-Liettua: ei kumpikaan mene kisoihin, joten kotiyleisön etu ratkaisee 1.
Serbia-Romania: isäntämaa varmistaa voitolla lohkovoiton, joten motivaatiota riittää. Romania on ollut suuri pettymys karsinnassa 1. Belgia-Turkki: vierasvoittokaan ei vie Turkkia kisoihin, joten taidetaan pelata vain kunniasta ja se tietää tasapeliä X. Irlanti-Italia: Italialle riittää tasapelikin varmistamaan lohkovoiton ja Irlanti pysyy lohkokakkosena. Ensin tasapeli ja vaihtomerkki maun mukaan X. Portugali-Unkari: nyt ratkaistaan myös Ruotsin kohtaloa. Elleivät ruotsalaiset voita Tanskassa, niin Portugali menee kotivoitolla ohi. Tosin Unkari on myös kuvassa mukana, joten sillekin merkki, ensin 1.
Viikon perusriviksi tuli seuraava: 112, 111, 111, 1XX1.
64 sarakkeen järjestelmässä vaihtoehdot kohteeseen 2 (X), kohteeseen 4 (X), kohteeseen 5 (2), kohteeseen 7 (X), kohteeseen 8 (X) ja kohteeseen 13 (2).

Jarmo Liuhala

8.10.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva