Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauma niputtaa kiinteistöyhtiön sairaalaneuvotteluihin

Rauman kaupunginhallitus ilmoittaa myös aluesairaalan kiinteistöistä sopimisen otettavaksi osaksi erikoissairaanhoidon järjestämisen neuvotteluja.

 

Satakunnan sairaanhoitopiiri esitti vuosi takaperin kiinteistöyhtiön perustamista Rauman aluesairaalan kiinteistöistä. Tässä esityksessä Rauman kaupunki olisi enemmistöosakkaana. Nyt Rauman kaupunki on valmis keskustelemaan tästäkin ehdotuksesta. Mahdolliseksi tulee myös muiden ratkaisujen etsiminen.
Sairaanhoitopiirin kiinteistöt on rakennettu kaupungin vuokratontille, josta kuitenkaan ei ole vuokraa peritty. Raumalaispäättäjien keskuudessa on nostettu esiin vuokran lankeaminen taannehtivasti ja korkoineen maksettavaksi, mikäli tontilla ei harjoiteta sairaalatoimintaa.
Samalla Rauman kaupunginhallitus esittää sairaanhoitopiirin yhtymävaltuustolle hyväksyttäväksi periaatetta, jonka mukaan osan Rauman aluesairaalan palveluista siirrettäisi Rauman kaupungin organisaatioon.
Toteutuakseen tämä vaatisi uuden työnjakosopimuksen solmimista sairaanhoitopiirin kanssa. Uusi työnjakosopimus ja aluesairaalan siirron on kaavailtu tapahtuvan vuoden 2011 alusta alkaen.
Ajallisesti sopimuksen voimaantulolla tähdätään samaan yhteyteen, jolloin kaupungin sosiaali- ja terveyskeskukset aloittavat yhdistyneenä.
Erikoissairaanhoidon mukaan tuleminen samaan hankkeeseen, johtaisi samaan malliin, jota peruspalveluministeri Paula Risikko ja STM:n kansliapäällikkö Kari Välimäki sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Pekka Puska sekä ylijohtaja Marianna Erhola ovat esittäneet tavoiteltavaksi malliksi.
Uusi sopimus, jonka mukaan Rauman kaupunki ottaisi vastuulleen pääosan Rauman aluesairaalassa nyt olevasta palvelutuotannosta, edellyttäisi myös tarvittavan henkilöstön siirtämistä Rauman kaupungin palvelukseen.

Jouko Veijonaho

6.10.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva