Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

2 800 sähköasentajaa menossa 5 päivän lakkoon

Päivän lakko ei purrut: Sähköliitto puolustaa teknologiateollisuuden luottamusmiehiään

 

SAK:lainen Sähköliitto uhkaa aloittaa 19. lokakuuta viiden päivän työtaistelun, joka koskee noin 2 800 teknologiateollisuudessa työskentelevää sähköasentajaa. Satakunnassa lakkoon osallistuisi noin 250 asentajaa mm. Harjavallassa, Porissa ja Raumalla.
Työtaistelu-uhan tarkoituksena on saada Teknologiateollisuus tunnustamaan Sähköliiton kanssa solmittu työehtosopimus, jonka mukaan Sähköliittoon kuuluvilla teknologiateollisuuden työntekijöillä on oikeus omaan luottamusmieheen, jolla on samat oikeudet kuin Metalliliiton luottamusmiehelläkin.
- Asia on tärkeä, koska paikallinen sopiminen lisääntyy työpaikoilla jatkuvasti. Metalliliiton luottamusmiehet eivät voi sopia sähköalan ammattilaisten asioita, Sähköliiton sektoripäällikkö Keijo Rimmistö sanoo.
Rimmistö ihmettelee työantajapuolen neuvotteluasennetta:
- Nyt ei ole kysymys rahasta vaan jo aiemmin sovitusta menettelystä, joka oli mukana syyskuun loppuun asti voimassa olleessa sopimuksessa. Sitä rikottiin sopimuksen voimassa ollessa ainakin yhdessä alan yrityksessä. On siis päivänselvää, että sähköasentajat eivät tule luopumaan oikeudestaan omaan luottamusmieheen.
Sähköliiton ja Teknologiateollisuuden välisen, teknologiateollisuuden sähköasentajia koskevan työehtosopimuksen, ns. punaisen kirjan, voimassaolo päättyi syyskuun lopussa. Alalla on nyt sopimukseton tila, ja kaikki työtaistelutoimet ovat siten sallittuja.
- Olemme tehneet kyselyn teknologiateollisuudessa työskentelevien jäsentemme keskuudessa, ja sen mukaan valtaosa heistä on valmis työtaistelutoimiin siihen saakka kunnes luottamusmiehiä koskevassa asiassa saadaan aikaiseksi Sähköliittoa tyydyttävä ratkaisu, Rimmistö muistuttaa.
Teknologiateollisuuden sähköasentajat pitivät viime viikolla päivän työnseisauksen samasta syystä, mutta se tuottanut Sähköliiton toivomaa tulosta. Neuvottelut liittojen välillä jatkuvat tiistaina.

Jukka Vilponiemi

6.10.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva