Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vanha nuortuu uudeksi Toivossa

Kuva: Vanha nuortuu uudeksi Toivossa

Karamellipaperista ja pakastepussista pussukka, kuohuviinipullon pohjasta maljakko, ruosteisesta raudasta kynttilänjalka, vanhoista kirjoista lampunjalka, Marimekon verhoista pikkutytön mekko... Vanhasta saa uutta vaikka millä mitalla, vain mielikuvitus on rajana.

Kierrätys on muotia ja ekobisnes nousussa. Porin taide- ja taideteollisuusyhdistyskin haluaa kantaa kortensa kekoon järjestelmällä Vanhasta uutta -esittely- ja myyntitapahtuman Rakennuskulttuuritalo Toivossa ja Korsmanin talossa 3.– 4. lokakuuta kello 10–16.
Yhdistys on kutsunut mukaan parikymmentä tekijää, joilla on paitsi luovia ideoita myös kädentaitoja. Lähtökohtana on jokaisella jokin tavara, usein käyttöesine, josta luodaan kokonaan uusi käyttöesine tai sitten vain kaunista turhuutta.
Tekijät ovat pääosin Porin seudulta mutta joku on vähän kauempaakin.
Päivi Vuonokari on tehnyt lastenvaatteita esimerkiksi verhoista, liinavaatteista ja pöytäliinoista, ja vanhoja mutta hyväkuntoisia kankaita hän on löytänyt kirppareilta mutta myös sukulaisilta.
Anja Lähteenmäki tuo myyntinäyttelyyn esimerkiksi kynttiläkruunuja, jotka hän on tehnyt raudoituslangasta ja puretun kristallikruunun osista.
Hän ihmettelee joskus itsekin, mistä ideat tulevat. Usein materiaali, esimerkiksi erilaiset vanhat pahvit ja paperit, postikortit jne, tulee vain hankituksi jossain vaiheessa, ja samalla ihmettelee, että mitä minä tälläkin teen. Mutta sitten yhtäkkiä poksahtaa päähän idea, mihin materiaalia voi käyttää.
Intendentti Tuulikki Kiilo kiittelee, että taide- ja taideteollisuusyhdistyksen teema on mitä sopivin rakennuskulttuuritalo Toivoon. Kierrätys ja vanhasta uutta -idea kuuluvat Toivon aatemaailmaan.
Kiilo muistuttaa, että kierrätys ei ole mikään uusi keksintö, se vain välillä hukkui kerska- ja kertakäyttökulttuurin kaatopaikoille.
– Suomessa on aina käännetty vaatteita ja tehty vanhasta uutta, kierrätetty. Taloja on rakennettu vanhoista hirsistä, on käytetty vanhoja ovia ja tilkitty seiniä vanhoilla asiakirjoilla tai sanomalehdillä. Vanhat sanomalehdet ja leivänkääryspaperit ovat toimineet mainiosti myös vessapaperina.
Rakennuskulttuuritalo Toivon tiloissa tuotteitaan esittelevät Roosa Kyyrö, Nina Pörn, Marjaana Lappalainen, Lioudmila Kouznetsova, Anja Karkku-Hohti, Anna-Leena Papadopoulos, Anja Länteenmäki, Päivi Vuonokari, Päivi Savolainen, Tiina Ranta, Teija Tiilimäki, Anita Mäki, Riitta Hyyti, Hannele Selin, Jan Torstensson, Jaana Finnberg, Marko Timonen ja Sirkku Laine.

Heli Kokko

2.10.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva