Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Raumalla ei nähdä estettä erikoissairaanhoidon siirtämiseen

Rauman kaupunginjohtaja Arno Miettinen ihmettelee Satakunnan sairaanhoitopiirin johtajan, Ahti Piston Yleisradiolle antamaa lausuntoa, jonka mukaan Pisto ei pidä mahdollisena erikoissairaanhoidon vastuun, velvollisuuden eikä oikeuden siirtämistä edes sopimusteitse jäsenkunnilleen.

 

Miettisen mukaan laki ei estä vastuun siirtämistä. Näkemyksensä perusteeksi hän ottaa Forssan esimerkiksi ja toteaa Porin sairaalan toiminnankin mahtuvan samaan kategoriaan.
- Raumalla lausuntoon suhtaudutaan rauhallisesti ja uskotaan ratkaisun löytyvän neuvotteluissa, sanoo Miettinen.
Rauman kaupunginvaltuuston periaatepäätöksen hän kertoo perustuvan siihen, että sairaanhoitopiirin johto kieltäytyi neuvotteluista osan erikoissairaanhoidon vastuun siirtämisestä Rauman kaupungille.
Kaupunginjohtaja perustelee kaupunginvaltuuston päätöstä sillä, että Rauma halusi näin tuoda kaupungin korkeimman päättävän elimen kannan, sairaanhoitopiirin korkeimman päättävän elimen, sairaanhoitopiirin valtuuston käsittelyyn.
Miettinen toivoo asian tulevan käsittelyyn seuraavassa sairaanhoitopiirin kokouksessa, minkä jälkeen neuvottelut asiasta voidaan käynnistää Rauman kaupungin haluaman päämäärän saavuttamiseksi.
Miettinen korostaa asian olevan hallinnollisen, eikä laki määritä hallintotapaa.
Rauman kaupunginvaltuusto päätti maanantain kokouksen periaatepäätöksessä olevansa valmis ottamaan vastuun kuntalaistensa peruserikoissairaanhoidosta sopimalla uudelleen tehtävänjaon erikoissairaanhoidon sairaanhoitopiirin ja Rauman kaupungin välillä.
Pisto tarttui radiokommentissaan myös peruserikoissairaahoito -termiin, jota lainsäädäntö ei hänen mukaansa tunne.
Termiä ei laista löydykään, sillä se on Miettisen keksimä, koska riittävän kuvaavaa sanaa ei ollut käytössä. Termin tarkoitus on kuitenkin sairaanhoitopiirin tiedossa ja tarkentuu neuvottelujen kuluessa.

Jouko Veijonaho

2.10.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva