Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Metso vähentää 95 henkeä Porista

Metso on aloittanut yhteistoimintaneuvottelut noin 400 henkilön vähentämiseksi Kuidut liiketoimintalinjan (FBL) toiminnoista Ruotsissa ja Suomessa. Henkilöstövähennykset koskevat myös Poria. Porin toimipaikassa työskentelee tällä hetkellä 230 henkeä, joista aiotaan irtisanoa 95.

 

Metson mukaan vähennykset ovat osa toiminnan ja kustannusrakenteen tehostamishanketta, jolla parannetaan kilpailukykyä muuttuvassa liiketoimintaympäristössä. Toimenpiteet myös parantavat toiminnan joustavuutta ja vahvistavat edelleen FBL:n paikallistoimintoja kasvavilla markkinoilla toimivien asiakkaiden parissa.

Vähennykset kohdistuvat kaikkiin henkilöstöryhmiin. Neuvottelut pyritään saamaan päätökseen ennen vuoden loppua.
Metson Kuidut-liiketoimintalinjan suurimmat toimipaikat sijaitsevat Ruotsin Sundsvallissa ja Karlstadissa sekä Porissa.

Linja toimittaa kemiallisen ja mekaanisen massateollisuuden asiakkaille koneita ja laitteita sekä huolto- ja asiantuntijapalveluita.
Porissa ei juurikaan enää ole omaa valmistusta, vaan toimipaikka on keskittynyt tarjoamaan muun muassa suunnittelu- ja asiantuntijapalveluita.

Suurin osa Metso Paperin Porin yksikössä työskentelevistä on toimihenkilöitä. Ylempiä toimihenkilöitä on 140 ja toimihenkilöitä noin 50. Metallilaisia on nelisenkymmentä.

- En voi sanoa, että tieto irtisanomisista olisi tullut yllätyksenä. Kun lomautukset aikanaan alkoivat saimme jo silloin tietoa, että organisaatiomuutoksiakin on todennäköisesti tulossa. Kauppa ei kerta kaikkiaan käy.

- Lomautukset pyörivät koko ajan tälläkin hetkellä. Osa väestä on kaksi viikkoa töissä ja kaksi lomalla, muutama on sellainen, jotka ovat olleet jo lähes kokoaikaisesti lomautettuna, toimihenkilöiden luottamusmies Arto Viitala kertoo.

Viitala toivoo, että maanantaina alkavien yt-neuvottelujen lopputulos ei olisi aivan niin karu kuin nyt on ilmoitettu.

- Parhaamme tietenkin teemme, mutta työnantajan pinna on nyt loppunut ja siellä ajatellaan, että markkinoiden muutos on pysyvä. Vaikeassa tilanteessa olemme, Viitala pohtii.

Porin lisäksi väkeä aiotaan vähentää Sundsvallista 168, Karlstadista 94, Hagforsista 26 ja Valkeakoskelta sekä Jämsänkoskelta yhteensä 17.

Maarit Kautto

30.9.2009 18:06

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva