Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

”Mitä jos yli kuusikymppiset menisivät lakkoon?”

Kuva: ”Mitä jos yli kuusikymppiset menisivät lakkoon?”

Ikääntyneitten ihmisten arvo heille itselleen ja yhteiskunnalle on tunnustettava, esitti Kotien Puolesta Keskusliiton toiminnanjohtaja Heli Tynkynniemi Porissa keskiviikkona.

Hän paheksui sitä, että ikäihmiset nähdään vain kulueränä ja kehotti miettimään sitä merkittävää panosta, niin taloudellista kuin henkistä, minkä ikäihmiset antavat yhteiskunnalle ja lähimmäisilleen.

– Minkälainen lovi syntyisi kansantalouteen, jos kaikki yli kuusikymppiset päättäisivät ryhtyä lakkoon, eivätkä matkustaisi, retkeilisi, harrastaisi ja tekisi kaikkea sitä, mitä he tänä päivänä tekevät?

Heli Tynkynniemi muistutti, mihin kaikkeen ns. kolmas ikä kytkeytyy:

– Se kytkeytyy tuottaviin aktiviteetteihin, kuten kotityöhön, omaishoitoon, lastenhoitoon ja vapaaehtoistyöhön.

– Omaishoitajina, vapaaehtoistyöntekijöinä ja vertaistuen antajina ikääntyneitten merkitys on jo nyky-yhteiskunnassa korvaamaton voimavara.

– Ikääntyneiden taloudellinen merkitys ilmenee heidän rooleissaan eläkkeen saajina, omistajina, säästäjinä, kuluttajina, sijoittajina, investointien mahdollistajana, veronmaksajina, perinnönjättäjinä ja työllistäjinä.

Heli Tynkynniemi puhui Porissa vapaaehtoistoiminnan keskus Liisassa, jossa vietettiin ikäihmisten iltapäivää. Sen järjesti Satakunnan Kotien Puolesta -yhdistys.

Kotien puolesta -järjestö on viettänyt jo kymmenkunta vuotta Kotien päivää syyskuun viimeisenä päivänä, ja keskusjärjestö on antanut paikallisyhdistyksille tehtäväksi järjestää erilaisia tapahtumia. Heli Tynkynniemi kehui Satakunnan yhdistyksen aktiivisuutta ja aikaansaannoksia.

Teemapäivän tapahtumassa kuultiin musiikkia, runonlausuntaa ja erilaista asiaa, kuten television sammuttamiseen liittyvää faktaa, jota selvitti palomies-sairaankuljettaja Juha Lehti.

Kotien puolesta -yhdistykset on perustettu 1960-luvulla tekemään ohjaus- ja valistustyötä perhekasvatukseen ja kodinhoitoon liittyvissä asioissa, mutta 2000-luvulla valistuksen aiheita ei ole rajattu.

Heli Kokko

1.10.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva