Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porissa pieneläinten hoito toimii, mutta tuotantoeläinten tökkii

Kuva: Porissa pieneläinten hoito toimii, mutta tuotantoeläinten tökkii

Porin kaupungin pieneläinklinikka on kesästä alkaen toiminut uusissa tiloissa kaupunginsairaalan sisäpihalla. Varta vasten eläinlääkäripalveluja varten remontoitu entinen infektiosairaala Kuumela on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Aikaisemmin ongelmallinen pieneläinten hoidon päivystyskin sujuu nyt sataprosenttisesti.

Kuvassa kaupungineläinlääkäri Pilvi Vaajakari valmistelee poikakissa Mörriä kastroitavaksi.

Hevosten ja tuotantoeläinten puolella lääkäripäivystys sen sijaa tökkii Porissa pahasti, koska isolla alueella työskentelee vain yksi eläinlääkäri.

II kaupungineläinlääkäri Pilvi Vaajakari peräänkuuluttaa tuotantoeläinten eläinlääkäripäivystyksen kuntoon saattamiseksi apua poliittisilta päättäjiltä.

- Olemme käyttäneet kaikki mahdolliset houkuttimet saadaksemme ympäristökunnat yhteistyöhön, mutta neuvottelut ovat aina kariutuneet.

- Porissa on huomattava määrä hevosia. Kunnaneläinlääkärit eivät ole innostuneita hevosten hoitamisesta, vaan monet keskittyvät mieluummin tuotantoeläimiin. Toinen syy ovat matkat; ympäristökuntien eläinlääkäreillä on jo toimivat päivystysringit, eikä heillä ole tarvetta ottaa Porin ja Noormarkun hevosia niihin mukaan.

Noin 650 hevosen lisäksi Porissa on viisi lypsykarjatilaa ja kuntaliitos Noormarkun kanssa tuo toisen mokoman lisää. Yhden kiertävän hevos- ja tuotantoeläinlääkärin alueeseen kuuluu myös muutama lihakarjatila ja pari lampolaa.
- Riittäisi, jos saisimme yhteistyössä Ulvilan ja Luvian kanssa nauta- ja sikapuolelle praktikon, joka osallistuisi tuotantoeläinten hoidon päivystykseen, Pilvi Vaajakari kiteyttää.

Pieneläinklinikan uusiin tiloihin Vaajakari on erittäin tyytyväinen. Aikaisemmin pieneläinklinikka toimi Otavankadulla vanhoissa liiketiloissa, joissa esimerkiksi kunnollisen hygieniatason pitäminen oli hankalaa.

- Sain itse osallistua koko ajan näiden uusien tilojen suunnitteluun. Kyllä parannus entiseen verrattuna on huomattava.
Pilvi Vaajakari vastaa pieneläinten hoidosta sekä virka että päivystysajalla. Pieneläinklinikan vahvuuteen kuuluu myös kuntaliitokseen saakka Noormarkun kunnan palkkalistoilla oleva päivystävä eläinlääkäri Berndt Aminoff.

Berndt Aminoff hoitaa porilaisia ja noormarkkulaisia pieneläimiä Porin klinikalla päivystysaikana eli arkisin kello 17.00-08.00 ja viikonloppuisin perjantaista kello 17.00:sta maanantaihin kello 08.00:aan. Yhteistyötä tehdään myös porilaisen Sata-Vetin ja vammalalaisen eläinklinikka Viksun kanssa.

Tämän vuoden ajan Porin kaupungin pieneläinklinikka on ostopalveluna hoitanut virka-ajalla myös ulvilalaisia ja luvialaisia pieneläimiä, samoin tuotantoeläimiä silloin, kun se on lääkäritilanteen puolesta ollut mahdollista.

Maarit Kautto

1.10.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva