Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kiistely Porin Aittaluodon rekkaliikenteestä jatkuu

Kuninkaanlahdenkadulla Porin Aittaluodossa raskaan liikenteen sallinutta ja pari kuukautta kestänyttä kokeilua puidaan vasta hallinto-oikeudessa, vaikka kokeilu päättyy teknisen lautakunnan ja Porin kaupunginhallituksen ilmoituksen mukaan syyskuun lopussa eli keskiviikkona.

 

Porin tekninen lautakunta päätti kesällä aloittaa liikenneinsinööri Markku Setälän esityksestä kokeilun, jolla Kuninkaanlahdenkadulla sallitaan arkisin päivällä ja alkuillassa raskaan liikenteen läpiajo Aittaluodon teollisuusalueelle.

Kokeilu alkoi elokuun alussa, ja se päättyy syyskuun lopussa.

Kokeilulla, johon liittyi liikenteen seurantaa ja tärinämittauksia kadunvarren kerrostaloissa, haetaan sitä mahdollisuutta, että raskaan liikenteen sallittaisiin pysyvästi käyttää Kuninkaanlahdenkatua. Tätä ovat toivoneet Kuninkaanlahdenkatua käyttävät liikennöitsijät.

Aittaluodon alueen yhdeksän asunto-osakeyhtiötä, joissa asuu noin 500 ihmistä, valittivat telan kokeilupäätöksestä Turun hallinto-oikeudelle vastustaen sitä. Asian käsittely on kuitenkin pitkittynyt, ja hallinto-oikeus on vasta nyt pyytänyt Porin kaupungilta lausuntoa asiassa, vaikka kokeilu on samaan aikaan päättymässä.

Kaupunginhallitus käsitteli valitusta maanantaina, ja se lähetti oikeudelle telan lausunnon, jonka mukaan kokeilu on tarpeen, jotta myöhemmin tehtävää päätöstä varten liikenteen mahdollisesta vakinaistamisesta saadaan riittävästi kokemuksia.

Kävi valituksen oikeuskäsittelyssä miten tahansa, kiista tullee jatkumaan. Aittaluodon asukkaat vastustavat raskaan liikenteen sallimista joka tapauksessa. He vetoavat mm. meluhaittaan ja liikenneturvallisuuden heikkenemiseen. Asukkaiden mukaan rekka-autot aiheuttavat myös tärinää kerrostalojen asunnoissa.

Jukka Vilponiemi

29.9.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva