Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ahonen ja Häkämies ottivat yhteen

Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen (sd.) ja valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri Jyri Häkämies (kok.) kiistelivät keskiviikkona, mikä vastuu valtiolla on metsäteollisuuden ahdingon lievittämisessä.

 

– Paperiliitossa emme ole tyytyväisiä siihen, mitä on aikaan saatu. Meitä on hämmästyttänyt lausahdus, ettei valtio yksittäisenä Stora Enson osakkeenomistajana voi puuttua pörssiyhtiön toimintaan, Ahonen sanoi Häkämiehelle politiikan toimittajien lounaalla.

Häkämies löi takaisin muistuttamalla, että Ahonen kuuluu eläkevakuutusyhtiö Varman hallitukseen, joka on neljän prosentin osuudellaan merkittävä Stora Enson omistaja.

Osuus riittää antamaan Varmalle paikan Stora Enson hallituksessa.

Häkämies kysyi, onko Ahonen panostanut Varman hallituksessa siihen, että Varman edustaja Stora Enson hallituksessa ajaisi suomalaisten työpaikkojen asiaa.

Ahonen puolustautui sillä, että hänellä on vaitiolovelvollisuus niistä asioista, joista Varman hallituksessa keskustellaan.

– Eikä Varma neljän prosentin omistusosuudellaan voi kovin paljoa vaikuttaa, Ahonen totesi.

Ahonen ehdotti, että valtio kasvattaisi painoarvoaan metsäteollisuudessa. Hänen mielestään valtio voisi olla mukana perustamassa uutta isoa metsäteollisuuden toimijaa, jotta alan tutkimukseen saataisiin lisätehoja.

– Mielestäni valtio voisi lunastaa itselleen näitä suljettavia, hyväkuntoisia tehtaita ja lähteä mukaan metsäteollisuuden kehitystyöhön. Jos valtiolla olisi oma yritys, niin tutkimustakin voisi ohjata metsäteollisuuden suuntaan aivan eri tavalla, Ahonen maalaili.

– Valtio saisi näin toimimalla myös muita rahoittajia mukaan metsäteollisuuden kehittämiseen, koska uskon, että pitkällä aikavälillä rahoittajat uskovat tämän alan tulevaisuuteen.

Ahonen muistutti, että hän ei tarkoita perinteistä paperi- ja massateollisuutta tai sahateollisuutta, vaan puun muita käyttömahdollisuuksia esimerkiksi erilaisten kemikaalien tai liikennepolttoaineiden raaka-aineena.

UP/Aleksi Vienonen

24.9.2009 08:25

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva