Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Raumalta kipakka vastaus sairaanhoitopiirin suunnitelmiin

Rauman kaupunginhallitus ei hyväksy Satakunnan sairaanhoitopiirin kaavailuja 3,4 prosentin hinnan nousuesitystä ensi vuoden talousarvioon. Kaupunginhallitus pitää kiinni kumppanuusneuvottelussa ilmoittamastaan verotulojen kertymän suuruisesta muutoksesta. Ennusteen mukaan tämä tarkoittaa 1,1 prosentin alenemista.

 

- Kokonaiskustannuksen nousu on oltava verotulojen kehittymisen sisällä. Tähän olettaisi olevan mahdollisuuden sillä jo pitkään on jatkunut tilanne, jossa sairaansijojen määrää on voitu vähentää, perustellaan kaupunginhallituksen lausunnossa.

Eniten esityksessä kuitenkin närästää raumalaisia, joille on tulossa muita korkeampi 5,5 prosentin korotus. Muita korkeampaa korotusta pidetään outona, koska sairaanhoitopiiri on ilmoittanut suunnittelevansa Rauman aluesairaalan (RAS) osalta yhden osaston sulkemista ja ilta-aikaisen leikkaussalivalmiuden lopettamista.

Sairaanhoitopiirin tekemän seurantaraportin mukaan Rauman kuntalaskutus on kasvanut vain 2,1 prosenttia, kun se keskimärin on kasvanut 11,6 prosenttia.

- Mikäli keskimääräistä korkeamman vuoden 2010 kustannusten nousuprosentin takana on ajatus, että RAS:n tuotannolle määritellään oma hinta, joka on keskussairaalan hintaa korkeampi, niin Rauman kaupunki ilmoittaa, ettei hyväksy asiaa, sanotaan kaupunginhallituksen lausunnossa. Sairaanhoitopiirin esitystä pidetään arveluttavana perussopimuksen mukaan, missä sanotaan jäsenkuntia laskutettavan yhdenmukaisin perustein.

Rauman kaupunki ei hyväksy suunnitelmaan sisältyviä mainintoja tekonivelkirurgian ja välinehuollon siirtämisestä Satakunnan keskussairaalaan.

Rauman kaupunki ei hyväksy myöskään vuoden 2010, eikä myöhempiinkään palveluhinnastoihin siirtoviivemaksua. Tässä Rauma tukeutuu pyytämäänsä Kuntaliiton lausunnon, jonka katsotaan tukevan Rauman kaupungin näkemystä.

- Periaatteellista kannalta siirtoviivemaksulla on arvatenkin ollut palvelujen järjestämistä ohjaava vaikutus. Jos tätä lähtökohtaa pidetään riittävänä, on se huomioitava myös toisin päin. Kun terveyskeskuksissa tehdään hoitovastuun siirtoa tarkoittava lähete, muodostuu usein kuukausien mittainen hoitovastuun oton siirtoviive, jolle samalla logiikalla tulisi määrittää maksu, perustellaan lausunnossa.

Pienempänä asiana esitetään, että kumppanuussopimusmenettely on syytä muuttaa kumppanuusneuvottelumenettelyksi, koska ajatus kirjatun tahtotilan jälkeen tehtävästä toteuttamissopimuksesta ei ole toteutunut.

Jouko Veijonaho

22.9.2009 08:20

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva