Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tuoremehuasemalla kone käy laakerit sauhuten

- Omenasato on Porin seudulla todella runsas. Viime vuosi oli tuoremehuaseman toiminnan kannalta hyvä ja tämä vuosi on ainakin yhtä hyvä ellei parempi. Omenamehua valmistetaan laakerit sauhuten aina lokakuun loppuun saakka, Taisto Vuorenoja kertoi.

 

Taisto Vuorenoja, Kaija Pulkkinen ja Kari Pietikäinen häärivät työttömien yhdistyksen pyörittämällä Porin kaupungin tuoremehuasemalla joka arkipäivä aamu kahdeksasta iltapäivä kolmeen. Uusia asiakkaita omenoineen saapuu tasaiseen tahtiin, noin puolen tunnin välein.

- Kolmelta otamme viimeisen satsin ja sen jälkeen menee vielä pari tuntia tuoremehuaseman siivoamiseen. Puhtaus on erittäin tärkeää ja siksi me työntekijätkin olemme suorittaneet hygieniapassin, Vuorenoja korosti.

Sen lisäksi, että omenoita on nyt runsaasti, ne ovat hyvälaatuisia ja mehukkaita. Tuholaisiakaan ei tänä vuonna ole kovin paljon ollut.

- Asiakkaiden puristettavaksi tuomat omenalastit ovat aika isoja, sellaista sataa ja kahtasataa kiloa kerrallaan. Mehuksi puristettavien omenoiden ei tarvitse olla priimalaatuisia, eli jonkin verran voi olla rupia ja kolhuja.

- Mehun pastörointi on nyt suosittua. Noin 80 prosenttia asiakkaista valitsee pastöroinnin ja loput haluaa tuoremehua.

- Pastöroinnissa mehu kuumennetaan +80 asteeseen, jolloin tautia aiheuttavat mikrobit tuhoutuvat. Pastöroitu mehu säilyy hyvin suljettuna viileässä, esimerkiksi kellarissa, useammankin vuoden. Tuoremehu taas yleensä pakastetaan.

Porin Seudun Työttömät ry on hoitanut Mikonkatu 21:n piharakennuksessa sijaitsevaa kaupungin tuoremehuasemaa jo 14 vuotta. Pastöroimattoman tuoremehun valmistus maksaa nykyään 40 senttiä per omenakilo, pastöroitua mehua taas saa 50 sentillä kilo, jos asiakas itse osallistuu pullottamiseen. Kokonaan tuoremehuaseman henkilökunnan valmistama ja pullottama pastöroitu mehu maksaa 60 senttiä per omenakilo.

Maarit Kautto

Lue lisää tiistain Uudesta Ajasta

22.9.2009 08:17

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva