Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Viulusoittaja katol…

Kuva: Viulusoittaja katol…

Teatteriehtoo ja valla mainio. Tuli nii hyvä miäli vaik poruttammaaki pakkas valla väkisi ja nestuukiiki tarvittii.. Kyl mee porilaiste kelpaa, ko o omast takkaa tommone Tevje, flikat ja monet muut. Kyl nii oli laulut hallus vaikkei viäl oltu eres ensi-illassakkaa ja ne miinit, millai lainka stää pystyy siirtyy sin sara vuare taa nii luannikkaasti tussahtai ninko tua Tevje?

Aljetaas ny silti iha alvust se ehtoo ja näytös. Väkkee oli tuva täyrelt nii nuarii ko vanhoiki ja muksuiki aikalai. Esirippu näytti jännäsiniselt ja sikko se rupes nousee ni ei jääny yhtee, vaa niit nousi perätoukurii ainaski kolme. Lavasteet oli hyväl maul tehtyi, vaatimattommii ja passeleit, ei mittää turhaa krääsää. Ne puut, ninko vanhaa pärekattoo kränäoksines ja se färitykse vahettumine suve vihriäisest syksy ruskaa ja vaik mitä silt välilt. Tosi kauniit kattel. Sihe orkesterimontu ettee olis voinu jonku hiukka korkeemma krinni tällät ettei siin eres istuvai ihmiste olis tarvinnu koko aijjaa pelläät, et ne komeljanttarit siin tanssi tiimellykses puttooki sin allaas. Kyl siäl kavvempanakki istuis tuli funteeranneeks millai mahtaa käyr. Oli siin sentää semmone matala lista stoppin. Puvustaja syrän o vissii kans ollu täyn lämmint meininkii, nii nättei oli kaikki hee roikkis. Miäste kostyymit ja palttoot oli nii aja henkee et ja naiste nätit essumekot, förkkelit hempeis lämpymis färeissäs tälläs väje melkei jo hiaroo silmiis. Ja ne knyytit… Mittää tämä päivä proiskoo ei ollu onneks fölis. Sai nii silmä ko korvaki huilat ja nauttii vaa.
Laulut oli paljo puhuvii ja kerto alkuu semmosestki asjast, kui viktisii ja värtteerattavvii o perinteet, perinteet…!p Millai ain enne o pruukattu.. Oli pääknuppi peitettyn, oli monesorti plätsää, hattuu, myssyy taik huiviteelmyksii ja rukoustuukiki vyätäsil ain miähil. No aika kumminki muuttuu ja nii se joutu maitomiäski flikkais kans vaa inhimillisyyre takkii taipuu usseempaa kerttaa ja iha hyvä vaa sillai.
Äiti Glade komteeras populaas pessee kässiis enneko pöytää tullaa ja sillai se taitaa ol nykysinki ainaski tälläi stää sikkaa pelläätes. Högtiidline sapatti oli koko väjel ja sillo ei passannu töit puskee. Kaikki rauhottu yhtee fiiraa pyhhää kynttyläi valkees ja syämää yhres hiukka fiinemmi. Kyl tarttis mee nykyihmistenki tälläi itte tehry kiiruu keskel kerriit pyhhää pittää ninko ennemailmas sentää tehtii.. Ne häät, pitsikatokset ja kaikki piänet tripaukset siin. Nii jöötist..Pyyki vetäminenki paikallas, ninko kraatari masina siunauski ja se rakkaus, se rakkaus. Kauhee painajaisuni oli esti ninko sotasairalas olis oltu, mut nii…hyvä äkkäys. Mummo tuli nevvoo…Valleel lyhkäset jäljet ei täs pitäny paikkaas…. Rikas miäs jos olsi d.d.d.d.d.d.d.d…koko päivä laiskottelisi, rikas jos mää olsi miäs….menis Tevje laulu porilaisittai, mut maitomiäs oliki siält Anatevka kyläst ja laulu sanat! vissii ninko siäl pruukataa. Siin saatii kuulustel mitä köyhä miäs havitteli ja millai sit olis rikkaan hääränny silkkisis kutteis stolttisen patsasteleva muijas kans ja joka sit Tevjel olis kaikellaisii herkkui präkänny. Ei ol Luaja kiältäny suurii luulemast ja aika ussei siin maitomiäs sit appuu ylhäält kinuski. Ronskii ja puheripulist puhemiäst taik naist ny täs näytelmäs tarvittii kans tämä täst ja saatiimpa siin aikaseks tämmönenki funteeraus, et mahtok Aatamil ja Eeval semmone ol?
Orkesteri siäl montus oli ninko kivijalka koko esityksel. Ei ollu mittää helppoo musikkii soitettavaks, mut siält stää vaa tuli ninko ain just kohralles, hyvä et henkee kerkes laulajat välil vettää. Stää katol soittanut viulistii olsi vaik enemmänki jossai ravos kuulustellu.
Kiitos koko poppool suurest nautinnost…ja hyvvää jatkoo.

18.9.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva