Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Vanhojen asuinalueiden katujen kunto suurin murhe

Kuva: Vanhojen asuinalueiden katujen kunto suurin murhe

Juhat edessä: Omakotiasujien edunvalvontaa Porissa 60 vuotta.

Kuva: Pihatalkkarit ovat osa Porin kiinteistönomistajain keskusjärjestön toimintaa. Pekka Selanen on yksi talkkareista.

Noin 30 000 porilaisen omakotiasujan edunvalvontaa 60 vuotta harjoittaneen Porin kiinteistönomistajain keskusjärjestön suurin murhe on ollut pitkään Porin vanhojen asuinalueiden katujen huonon kunto. Järjestön puheenjohtaja Ari Seikkula patistaa kaupunkia päällystämään vanhoja katuja.
- Kaupunki toimii oikein, kun uusille omakotialueille rakennetaan heti kunnon kadut asfalttia myöten. Mutta suuri epäkohta on, että samaan aikaan vanhoilla asuinalueilla vuosikymmeniä asuneet veronmaksajat joutuvat kärvistelemään pölyisillä ja kuoppaisilla sorakaduilla, sanoo Seikkula.
Hänen mukaansa katujen heikko kunto ja myös muut kunnallistekniikan puutteet ovat jatkuvasti niin keskusjärjestön kuin alueellisten kiinteistöyhdistysten asialistalla. Kaupungin pitäisi nostaa perusparannusmäärärahojaan.

Keskusjärjestöllä ja Porin kaupungilla on jatkuva neuvotteluyhteys, ja järjestön johto tapaa kaupungin johtoa pari kertaa vuodessa. Näiden neuvottelujen kautta omakotiväki saa ääntään kuuluviin, mutta ei riittävästi.
- Kiinteistöyhdistyksissä väki turhautuu, kuin samoja asioita pitää esittää kaupungille vuodesta toiseen, eikä mitään tapahdu. Tämä omakotiasujien edunvalvonta on pitkäjänteistä puuhaa. Uudistuksia tapahtuu pikku hiljaa.
Porin kiinteistönomistajain keskusjärjestö on eri puolilla kaupunkia toimivien 36 kiinteistöyhdistyksen kattojärjestö. Alueellisten yhdistysten kautta keskusjärjestöön kuuluu noin 6 000 jäsentaloutta, joissa asuu noin 15 000 porilaista. Kaikkiaan omakotiasujia on Porissa noin 30 000, joten puolet heistä kuuluu kiinteistöyhdistyksiin.
- Voidaan laskea, että edustamme lähes puolta porilaisista, joten poliitikkojen pitäisi myös huomioida meidät. Ja kyllä meidän on joissakin asioissa huomioituiin. Esimerkiksi pitkään jatkuneessa postilaatikkokiistassa kaupunki oli meidän puolellamme. Se sota postia vastaan hävittiin yhdessä.

Taksapolitiikka on perinteisesti ollut Porissa se osa-alue, jossa kaupungin päättäjät ja kiinteistönomistajat ovat olleet eri mieltä.
Ari Seikkula myöntää, että keskusjärjestö on pystynyt joskus myös vaikuttamaan taksoihin.
- Kiinteistöväen mielestä pitäisi tietysti olla niin, että taksoja pitäisi laskea ja palvelutasoa nostaa. Yhtälö on kuitenkin mahdoton, joten meidänkin on ollut pakko sietää taksankorotuksia. Mutta haluamme myös, että niiden vastineeksi saamme palveluja, pohtii Seikkula.
Aina ei kaupunkikaan voi tulla kiinteistönomistajien avuksi.
- Esimerkiksi nyt valtio pakottaa Porinkin nostamaan kiinteistöveroaan, joten siinä asiassa meidän on vain alistuttava, Ari Seikkula sanoo.
Porin kiinteistönomistajain keskusjärjestö viettää 60-vuotisjuhliaan lauantaina.

Jukka Vilponiemi

18.9.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva