Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauman isot hallintokunnat kasvattamassa budjettiaan

Rauman suurimmat toimialat, Kasvatus- ja opetustoimi, Sosiaali- ja terveystoimi sekä tekninen toimi esittävät kaupunginhallituksen raamia suurempia rahamääriä ensi vuoden toimintoihin. Yhteenlaskettu ylitysesitys menee yli kahden miljoonan euron.
Yksinään Sosiaali- ja terveystoimen esitys hipoo kahden miljoonan euron kasvua kuluvaan vuoteen verrattuna. Suurimmat kasvutavoitteet löytyvät 1,2 miljoonan euroa kasvavista henkilöstömenoista.

 

Tämä koostuu normaaleista sopimuskorotuksista, mutta myös kuuden hoitajan palkkaamisesta kotipalveluun, sosiaaliohjaajan palkkaamisesta sosiaalityön vammaistyön sektorille sekä kahden perhetyöntekijän palkkaamisesta.
Merkittäviä ovat myös kasvu kaupungin sisäisissä vuokrissa sekä sosiaalipalvelujen ostamisesta.
Terveydenhuoltoon esitetään ikäihmisten palvelustrategian mukaisesti 0,5 miljoonan euron lisäystä ja kotisairaanhoitoon kuuden sairaanhoitajan ja yhden fysioterapeutin palkkaamista. esitys pitää sisällään varautumisen myös täyttämättömien lääkärin virkojen täyttämiseen.
Terveyskeskuksen osalta raami ylittyy viidellä prosentilla.
Myös kasvatus- ja opetustoimen liki neljännesmiljoonan euron raamin ylityksessä merkittävää osaa näyttelee kaupungin sisäisten kiinteistömenojen hurja 19,5 prosentin kasvu.
Lisäkustannuksia syntyy myös lapsiperheiden kotipalvelun aloittamisesta sekä esikoululaisten ja 1-2 luokkalaisten kuljetuskustannusten kasvamisesta.
Myös teknisen toimen esitys ylittää raamin. Lautakunta esittää 0,2 miljoonan euron ylitystä.
Suurimmat ylitysehdotukset lautakunta teki pelastuslaitoksen kaupungin maksuosuuden kasvusta, kaavoituksen tulosalueen lisämäärärahatarpeesta ja vanhojen talojen korjausvelan maksun tuplaamisesta.
Merkittävimpinä investointeina esitetään keskustan kehittämisen jatkamiseksi osoitettavaa 1,1 miljoonan euron määrärahaa Valtakadun ja Seminaarinkadun risteysalueella.
Yhteensä puoli miljoonaa esitetään käytettäväksi Karjalankadun liikenneympyrän ja parkkipaikan rakentamiseen. Saman verran esitetään käytettäväksi Silikallion alueen päällystystöiden loppuun saattamiseen ja Pirttialhon alueen kunnallistekniikan rakentamiseen.

Jouko Veijonaho

17.9.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva