Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Satakunta saa valtiolta vähän enemmän kuin tänä vuonna

Rajala harmissaan: Kehittämisohjelmien sijaan tarvitaan tekoja

 

Valtion ensi vuoden budjetti antaa Satakunnalle hieman enemmän kuin antoi kuluvan vuoden talousarvio. Se on maakuntajohtaja Pertti Rajalan mukaan myönteinen asia, mutta muuten budjetti sisältää hänen mukaansa paljon epävarmuuksia.
Keltaisen budjettikirjan lähes ainoa maininta Satakunnasta on Porin Mäntyluodon meriväylän rakentaminen, jota varten budjetissa on varattu ensi vuodeksi 6,2 miljoonaa euroa. Loppu 9,2 miljoonan euron rahoitusvaltuudesta on merkitty myöhemmille vuosille.
Väylän on määrä valmistua 2011, ja myös Porin kaupunki joutuu sijoittamaan hankkeeseen miljoonia euroja.
Jo pelkästään Mäntyluodon väylän määrärahat merkitsevät sitä, että Satakunta saa enemmän kuin tänä vuonna, sillä kuluvan vuoden budjettikirjassa ei Satakuntaa juuri mainita.
Satakuntaliitossa nähdään epävarmuuksia paljon. Maakuntajohtaja Rajalan mukaan suuria epävarmuuksia ovat mm. työllisyysmäärärahojen riittävyys ja Porin yliopistokeskuksen toiminnan turvaaminen.
- Olemme valmistelemassa maakunnan kansanedustajien kanssa aloitetta, että Porin yliopistokeskuksen kehittämismäärärahaa nostetaan nykyisestä 500 000 eurosta 800 000 euroon, sanoi keskiviikkona Helsingistä maakunnan kansanedustajien kanssa pidettävästä neuvottelusta tavoitettu Rajala.

Suurin pettymys Rajalan mielestä on se, ettei Satakunta edelleenkään saa budjettirahaa tiehankkeilleen.
Tampereen radan parannukseen rahaa on luvassa kuluvan vuoden lisäbudjetin kautta,mutta muuten maaväylien rakennushankkeet ovat vähissä, eikä teiden kunnossapitorahojenkaan riittävyydestä ole takeita.
- Tuskastuttaa, että valtiolla on menossa suuri joukko erilaisia kehittämisohjelmia, joista ei käytännön hyötyä ole vuosiin. Samaan aikaan ainakin meillä Satakunnassa väylät rappeutuvat. Ohjelmien sijaan tarvitaan tekoja.
Kansanedustajien voimin satakuntalaiset ovat tekemässä nyt budjettialoitteita, joissa ovat mukana vanhat tutut hankkeet kuten valtatie 8:n perusparannus, kantatie 44 sekä tasoristeysten poisto Porin-Tampereen radalta.
- Näiden läpimeno ensi vuoden budjetissa on melko epätodennäköistä, mutta niitä on pidettävä esillä, jos vaikka yllättäviä lisämiljoonia jostakin heruisi.
Yhteen pieneen yksityiskohtaan Pertti Rajala toivoo myös lisäystä: Villilän elokuvakeskus Nakkilassa tarvitsisi lisää valtion rahaa edes joitakin tuhansia euroja.

Jukka Vilponiemi

17.9.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva