Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin päivänä vaikkapa perunoita nostamaan kaupunkipuistosta

Kuva: Porin päivänä vaikkapa perunoita nostamaan kaupunkipuistosta

Ensi vuonna: Noormarkku valittu jo teemaksi

Kansallinen kaupunkipuisto on tämän vuoden Porin päivän teema. Porilaisten omaa kotiseutujuhlaa vietetään tänä vuonna 24.–27. syyskuuta, nyt jo 49. kerran.
Kaupunkipuisto on puistoja, metsää ja jokisuistoa ja myös tiiviisti rakennettua kaupunkikeskustaa, mutta onpa se Porissa jopa perunapeltoa. Porin päivää voi tänä vuonna viettää vaikkapa kaivamalla perunoita ylös kaupunkipuiston perunapellosta. Perunannostotalkoot järjestää kaupungin puistotoimi torstaina 24. syyskuuta kello 16–18. Kaikki kaupunkilaiset ovat tervetulleita keräämään itselleen keitinperunat.
Perunanostotalkoilla halutaan tuota esille kansallisen kaupunkipuiston moninaisuutta.
Porin Päivän julisteen on tehnyt kuvataiteilija Esko Railo. Julisteessa kuvataan kaupunkipuistoon kuuluvia kaupunginosia, muun muassa Kirjurinluotoa ja muuta luontoa sekä linnustoa.
Julisteen teemaa ja henkeä kuvaa siinä oleva teksti: ”Tää o mee syrän ja keuhkot.”

Porin päivän vietto aloitetaan jo 23. syyskuuta Cygnaeuksen puistosta, jossa pidetään kello 12 alkaen uusitun puiston avajaiset.
Tämän vuoden erikoisuutena on myös tutustuminen puimuritehtaaseen. Puimureita ja muita Sampo-Rosenlewin koneita esitellään Koneet foorumilla -näyttelyssä 24.–25. syyskuuta, ja samoina päivinä on myös tehdaskierrokset kello 10,12 ja 14.
Perjantai-illan pimetessä kannattaa suunnata kohti Kirjurinluodon uimarantaa, jossa kello 20 alkaen kohoaa taivaalle Taavin tulet -tuliveistoksia.
Laivastovierailuilla on taattu suosio Porin Päivän tapahtumien joukossa. Reposaaren kalasatamassa voi lauantaina 26. syyskuuta tutustua Porin kummialukseen, heräteraivaaja Kuhaan.
Porin päivän torijuhlassa lauantaina kello 12–13 esiintyvät muun muassa VPK:n soittokunta ja Jussi Hakulinen yhdessä Aki Peltosen kanssa.

Urheilutapahtumat kuuluvat nekin ohjelmaan: Rastikarhuilla on lauantaina kuntorastit Porin metsässä kello 14–15, Yyterin piikki juostaan sunnuntaina kello 11 alkaen ja kello 10–14 on avoin onkikisa Kirjurinluodossa.
Vähän rauhallisempaa kulkua on luvassa kaupunkisuunnistuksessa, joka tehdään kohti Porin historiaa. Lauantaina ja sunnuntaina lähdetään kello 12 ja 14.30 tutustumismatkalle Porin entisen kaupunkikeskuksen eli jokirannan menneisyyteen.
Sunnuntaina puolestaan kierretään kaupunkipuistoa pyöräillen. Lähtö on kello 15 Etelärannasta, Polyfonia-patsaan luota.
Lisäksi kilpaillaan pärekorin heitossa ja siitä kenellä on suurin kurpitsa...
Vaikka tämänvuotista juhlaa ei ole vielä edes vietetty, tiedetään jo ensi vuoden teema, se on Noormarkku, joka liittyy Poriin ensi vuoden 2010 alussa.
Järjestäjien mukaan Porin päivän vietossa ei tänä vuonna ole ”mitään aivan uutta tai ihmeellistä”, mutta jotain sentään muuttuu:
– Porin päivän torijuhlan juontaja nuorentuu todella ratkaisevasti, luonnehtii Timo Koivisto, joka on jättämässä juontotehtävän Porin murteen nuorelle taitajalle, Elina Wallinille.

Heli Kokko

15.9.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva