Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SM-liiga: Ässät-Lukko tänään Isomäen hallissa

Tänään kello 18.30 Isomäen jäähallissa alkava maakunnan paikallisottelu Porin Ässät vastaan Rauman Lukko on monelle tapahtumaan osallistuvalle uran ensimmäinen tehtävässään. HC Ässät Pori Oy:n uusi puheenjohtaja Mikko Laine on nyt ensi kertaa liigaottelussa seuran päällikkö. Myös Ässien päävalmentaja Pekka Rautakallio kokee tässä roolissaan SM-liiga-avauksen, vaikka onkin paljon valmentanut muualla – Suomessa myös SM-liigassa. Ainoa ”kokenut” konkari ryhmässä on toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki, joka on johtanut seuraa jo vuodesta 2004.

 

Mutta Porin ja Rauman kohtaamiset SM-liigassa ovat aina ainutlaatuisia tapahtumia, sillä niissä on oma henkinen latauksensa.

Päävalmentaja Rautakallio suhtautuu Porin liiga-avaukseen luottavaisin mielin, sillä joukkue pääsee näillä näkymin avaukseen tervein voimin. Vain Tapio Sammalkangas on Ässien ryhmästä varmuudella sivussa olkapäävamman takia, jonka parantuminen saattaa viedä pitkänkin ajan. Niinpä Ässät hankki juuri ennen kauden alkua puolustukseen uuden pelaajan ja hän on kaksi viime kautta SaiPassa pelannut Dan Iliakis.

- Lähdemme illan otteluun kuudella puolustajalla sekä neljällä hyökkäysketjulla. En mielelläni päivää ennen ottelua kokoonpanoista kerro, koska jopa ottelupäivän aamuharjoituksissa saattaa tapahtua joitain yllätyksiä. Sen verran totean, että Iliakiksen pakkiparina tullee pelaamaan Tero Määttä, sillä heidän välillään kommunikaatio toimii, kertoi Rocky eilisessä ottelun infossa.

Rautakallion mukaan sarjaan on hyvä lähteä, sillä joukkueen ilme on hyvä sekä päivittäisen tekemisen meininki parantunut selkeästi, vaikka joukkueella oli kova kuormitus, kun ensin pelattiin Vaasan turnaus ja sitten pelattiin Sveitsissä neljä ottelua.
- Olemme harjoituspeleissä hallinneet selkeästi ottelujen kolmansia eriä. Nyt sama vauhti pitää saada päälle jo ensimmäisestä erästä lähtien. Pitää löytää määrätty nopeus sekä pelitapa heti alkuun, mutta vasta pelien kautta parannetaan.

- Iliakis tuntuu hyvältä vahvistukselta, sillä hän on tuonut ryhmään positiivista energiaa ja tekee jäällä juuri sitä työtä mitä valmennusjohto häneltä haluaa. Niinpä koko joukkueen pitää pystyä toteuttamaan itseään sekä saada pelirohkeus esiin, analysoi Rautakallio.

Rautakallio veikkaa monen liigaottelun lopullisen ratkaisun syntyvän erikoistilannepelaamisen kautta, sillä viidellä viittä vastaan liigajoukkueet tietävät suhteellisen hyvin toistensa pelityylin.

- Lukko on hyvin liikkuva sekä kiekollinen joukkue, joten kyllä sen kanssa täytyy olla alusta lähtien hereillä, painottaa Rocky.
Illan liigaottelu on herättänyt kiinnostusta, sillä kaikella todennäköisyydellä Isomäki on täynnä katsojia.

Ässien maalissa aloittaa Eero Kilpeläinen ja todennäköisesti niin kutsutun ykkösketjun muodostavat tänään Veli-Matti Savinainen, Matti Kuparinen sekä Sakari Salminen.

Jarmo Liuhala

11.9.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva