Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rauma alkaa selvittää oman sairaalan perustamista

Kuva: Rauma alkaa selvittää oman sairaalan perustamista

Johtavan ylilääkärin Pekka T. Jaatisen esitys erityissairaanhoidon palvelujen järjestämisestä Rauman omassa - työnimellä Medi-Rauma - sairaalassa sai valtuustoryhmien neuvottelukunnan käsittelyssä yksimielisen kannatuksen.

Tämä johtaa esitykseen, jonka mukaan kaupunginvaltuusto tekee periaatepäätöksen siitä, että Rauma perustaisi oman sairaalan ja ostaisi muut tarvittavat palvelut jostain sairaanhoitopiiristä joko Satakunnasta tai Varsinais-Suomesta.

Lisäksi periaatepäätökseen kuuluu, että Rauma kuuluu jatkossakin ensisijaisesti Satakunnan sairaanhoitopiiriin.

Itsetarkoitus oman sairaalan perustaminen ei kuitenkaan raumalaisille ole. Esimerkiksi sosialidemokraattien kunnallisjärjestö edellyttää, että raumalaiset saavat jatkossakin laadukkaita palveluita ja että järjestelmät ovat toimivia. Lähipalveluita voisi lisätä. Kustannustietoisuutta on pidettävä yllä ja kustannukset on pidettävä kurissa.

Periaatepäätöksen jälkeen alkavat selvitystyöt, joissa käydään läpi muun muassa se, mitä oman sairaalan perustaminen tulisi maksamaan ja mitkä olisivat sen toimintamenot. Lisäksi pitää naulata kiinni tarjottavat palvelut, saada ratkaistua tila-, laite- ja henkilöstökysymykset.

Nyt asia etenee siten, että maanantaina 14. syyskuuta kaupunginhallitus tekee esityksen kaupunginvaltuustolle ja valtuustopäätöksen jälkeen aloitetaan neuvottelut sairaanhoitopiirin kanssa siitä, mitkä palvelut hankitaan edelleen Satakunnan keskussairaalasta. Samoin lähdetään selvittämään muutkin käytännön asiat.

Raumalla pohdinta oman sairaalan perustamisesta lähti liikkeelle, kun kaupungin ja Satakunnan sairaanhoitopiirin välisissä kumppanuusneuvotteluissa Raumalla tarjottavista palveluista ei löydetty yksimielisyyttä.

Sairaanhoitopiirin suunnitelmissa on muun muassa päivystysleikkausten siirtäminen Raumalta keskussairaalaan. Raumalaiset taas haluavat säilyttää nykyiset palvelut Raumalla.

Mallia Raumalle on haettu Forssasta, missä on onnistuttu sairaalan ja terveyskeskuksen yhdistämisessä terveydenhuoltoalueeksi, joka voi hankkia ja tuottaa itsenäisesti terveydenhuollon palveluja.

Raumalla hanketta ollaan niputtamassa meneillään olevaan sosiaali- ja terveydenhuollon yhdistämiseen, missä uusi malli mahdollistaisi tiiviimmän yhteistoiminnan, minkä kautta uskotaan syntyvän myös taloudellisia hyötyjä.

Jouko Veijonaho

 

11.9.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva