Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

JHL:n työnseisaus sulkee Porin lentoaseman

Kuva: JHL:n työnseisaus sulkee Porin lentoaseman

Lähes 70 valtionyhtiöiden tai liikelaitosten palveluksessa olevaa JHL:n jäsentä Satakunnassa osallistuu tänään perjantaina työnseisaukseen, joka järjestetään vastalauseena valtion nykyistä omistajapolitiikkaa kohtaan. Kuusi tuntia kestävän seisauksen näkyvin vaikutus Satakunnassa on se, että Porin lentokenttä suljetaan sen ajaksi.

Kello 12 alkavaan ja kello 18 päättyvään työnseisaukseen osallistuu lähes 50 satakuntalaista työntekijää valtion tieliikelaitoksesta Destiasta, 12 työntekijää ilmailulaitos Finaviasta ja kuusi asentajaa kalustohuoltoa tekevästä Raskoneesta.

Kaikkiaan työnseisaukseen osallistuu noin 2 000 työntekijää Destian, Raskoneen, Finavian ja Labitumin työpisteissä eri puolilla Suomea.

Tuekseen Julkisten ja hyvinvointialojen liitto on saanut työnseisaukseen Merimies-Unionin, Metalliliiton ja Palopäällystöliiton, jonka jäsenet kyseisillä työpaikoilla osallistuvat seisaukseen.

Eniten työnseisaus vaikuttaa juuri lentoliikenteeseen sekä rannikon ja sisävesien lossiliikenteeseen.

Työnseisaus on suunnattu valtiota kohtaan, jolta työntekijät odottavat parempaa omistajapolitiikkaa. Se on herättänyt huolta työntekijöissä.

Hallitus on pyytänyt eduskunnalta lupaa myydä valtion kokonaan omistamat Destian ja Labitumin sekä luopua Raskoneen enemmistöomistuksesta. Ilmailulaitos Finavia puolestaan muutetaan ensi vuoden alussa valtionyhtiöksi.

Viimeksi tällä viikolla Destian uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Hannu Leinonen ilmoitti kannattavansa Destian myyntiä.
Destian Satakunnan alueen pääluottamusmies Pekka Kaiku kertoo työntekijöiden olevan huolissaan sekä kansallisomaisuuden myynnistä että samalla omista työpaikoistaan.

- Esimerkiksi Satakunnassa Destian kunnossapidossa olevaa työntekijämäärää on vähennetty rankalla kädellä verrattuna siihen, kuinka paljon työntekijöitä oli entisissä tiemestaripiireissä. Pelkona on, että jos Destia myydään kilpailijoille, työntekijämäärä vähenee entisestään. Se johtaa erityisesti sivuteiden kunnon heikkenemiseen ja keltaisen kaluston katoamiseen teiden kunnossapidosta, Kaiku vastaa.

JHL järjestää tänään avoimen keskustelutilaisuuden tilanteesta Porin lentoaseman ravintolassa kello 12.

Jukka Vilponiemi

11.9.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva