Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Sillai sillo joskus…

Kuva: Sillai sillo joskus…

Nii i, sillai sillo joskus, olisko ollu siin kuuskytluvu pualväli jälkee. E muist iha tarkkaa ajakohtaa. Jaa et mist ny sit o kyse?? Siit ko sairalaa sin vanhal pual tuli ensmäine televisio. Se oli osastoje yhteine vehje ja se tällättii sin poliklinika ns. tampuurii. Sihe mis kahja päivisi vartos päästäkses lääkärii polil ja samal soli semmonenki plassi, mis me yäköt yhres pualyä aikaa hörpättii kaffeet.

Yä osastol siin miäste kirurkisel, mis mää valvoi oli sillo rauhalline ja monet miähist nukkuu pussutti. Ovet huaneisii oli!p ravollas, et kuuli koht jos joku tuhtas petissäs ja tartti vaik jottai troppii vaivoihis. Yäkkö istu siin pitkäl konkil valppaanas koht reeras helppaamaa, ko oli tarvis. Tämä täst se kävi ain kaikki leikatut läpi, otti verepainee, syynäs oliko tukkoi tarvis vahettaa ja jokusil oli tiputuksiiki viäl öisee aikaa, et niitki sit kytättii ja montaa muut. Ussei kyl viäl sihe mailma aikaa tiputukset oli paremminki päivisi ja yäks niist jo päästii irti. Yä käänty aamuks pikkuhiljaa ja ensimmäisii sairala-apulaisii tuli jo osastoilles tyähö. Toisil oli tapan tul hyvinki ajois ja vaik kerriit jo enne muit tekkee osa hommistas. Yks tämmöne ahkera oli sihe aikaa Hilkka ja mitä sit tapahtuka yhten aikasen aamun??

Mää siin hissu kissu kriivasi konkil pöyrä viäres raporttii yä tapahtumist ja pelläästyi iha kauheesti, ko leikkaus-sali konkilt ovi potkastii auki selkoselläälles. Ja mitä siält tulika??

Hilkka siält trumffas kauheel höökäl ja jumalatoi tevisio sylyssäs sihe mee konkil ja kyssyy rämäytti mult, et mikä tää o?? Määki oli ninko puust puronnu ja hiukka pelläästyny ja vastasi ihako rippikouluflikka et soo televisio…” Kene se o, mist soo tullu ja kui se plassi o tual aulas??” Se taisi luul et määki oli sihe jollailai syylline, vaikke tiänny asjast höppänäpöläyst viäl sillo. Mist mää olsi tiänny eres vastat niihi se klookeihi kysymyksii siin untuneenas. Taisi siin härissäni sannoo jottai et sin se plassi ny vaa o funteerattu. Siäl soo hyvä, kaikki kynnel kykevät pääsee vahtaa jos tykkää..

Vaivihkaa Hilkka perutteli se suure toosa kans takasippäi ja kuulu mutiseva mennesäs ettei tämä jää kyl tähä. No e tiär sit kui paljo ennää plassist vänkättii, siäl se telkku kumminki seuraavan yän trönötti omal plassillas ja viäl vuasii siit ettiippäiki.

Kyl se Hilkkaa harmitti, et moine kapistus oli just häne revirilles tällätty. Se muka lisäs hommii, ko äijät siäl ehtoisi istuskeli ja roskutti millo mitäki. Joskus oli vissii siäl pistetty paperossikski, ko viäl aamustikki haisi oli Hilkka paasannu muil. Ussei me yäköt saatii sapiskaa siit, et siält oli muka löytyny millo lankapätkii, millo sit taas vaik nisujauhoi.

Kyl me siäl öisi tryki istuttiinki kolme osasto yäkyäpelit. Juatii kaffeet, jonka voorotelle ain joku yäköist kohautti ja sit trahteeras muil samal jonku hyvä paakaukse kans. Koton ne kastamiset oli paakattu, ettei siält mittää jauhoi pitäny mee jälliilt löytyy. Tavallise tarkkaa me jälkemme ruakottii ettei olis peräst kuulunu. Joskus saatto joku hyvä omppuloora haju leijail viäl kyl aamustikki. Muista itte usseemma kerra tälläi just syksyl stää muil trahteeranneeni. Ei siin muute rauhas juur istuttu sitäkä trykkii, ko ain joku meist karas osastolles syynää, ettei vaa kukkaa ollu soittokelloos painanu sillaikaa. Sillo pruukattii vastat ain koht kelloisii eikä kenenkä annettu varrot, et hoitajat o ny kaffeel. Siin samal sit ja kytättii autoi valkeit et tulleek synnyttäjjii, ko niil tartti men äkkii ja oikee kiiruumma kaupal karat avvaa ulko-ovi.

Televisioo ei yäköt avannu, konnei siält muistaakseni sillo viäl kai mittää yäprokrammii tullukka?

Ulla Leino

11.9.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva